5.3 C
Gandia
Dimecres, 1 febrer, 2023

La Generalitat valora implantar un cicle de la mar en el Centre Integrat de Formació Professional de Gandia

– La Confraria, Adomar i el Campus plantegen incorporar aquests estudis en considerar-los necessaris per a reactivar el sector de la pesca

– Gandia celebra el Consell de l’FP per obrir el debat de les propostes formatives i avançar en el projecte

– L’alcaldessa destaca la “bona sintonia” entre els components d’aquest organisme municipal i les ganes de treballar per tindre el millor Centre

Gandia dibuixa el mapa de la Formació Professional per generar riquesa i millorar la competitivitat a la comarca de la Safor. Es va celebrar el Consell de l’FP de manera telemàtica per iniciar el debat de les propostes formatives del futur Centre Integrat de Formació Professional La Safor. El Consell va estar presidit per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i va comptar amb el director general d’FP de la Generalitat Valenciana, Manuel Gomicia. Una trobada que es va caracteritzar per la “bona sintonia” entre els seus components i les ganes de treballar per tindre el millor Centre Integrat d’FP, segons Morant.

Una de les propostes que es van abordar va vindre de la mà del president de la Confraria de Pescadors, Domingo Ciurana; la presidenta de l’Associació de Dones de la Mar-ADOMAR, Raquel Llopis; i el director del Campus de Gandia de la UPV, Jesús Alba; els quals sol·liciten la incorporació d’una família formativa de la mar en el Centre Integrat d’FP. Gomicia va recollir el guant i es va comprometre a valorar aquesta proposta, atés que aquesta línia és necessària per a mantindre uns oficis imprescindibles al nostre territori i, a més, seria beneficiosa per reactivar el sector de la pesca a la comarca.

L’alcaldessa va explicar que des de fa tres anys, tant la comunitat educativa com empresarial estan realitzant estudis per enfortir, consolidar i reposicionar la Formació Professional. L’objectiu és, segon Morant, que aquest siga un instrument “que done satisfacció personal a qui ho estudia, que done eixida laboral i que cobrisca les mancances del sector empresarial”.

En aquest punt, Morant va explicar que si la pesca s’implanta com a cicle formatiu suposaria “una bona oportunitat per a un món que a hores d’ara es troba amb dificultats”. A més, la qualificació professional obriria a la joventut les portes al món de la mar, on hi ha molts oficis, i es garantiria el relleu generacional.

La regidora d’Educació, per la seua banda, ha comentat que el Consell que va tindre lloc ahir marcarà un abans i un després per a l’FP de la Safor atés que suposa avançar en el projecte. “El debat d’adequació de l’oferta formativa que es va encetar ahir permetrà ajustar al màxim possible les qualificacions necessàries i les competències professionals per potenciar una ocupació de qualitat”, ha comentat Fuster.

En aquest sentit, el director general de Formació Professional ha assenyalat que “la intenció que es persegueix des de la Generalitat és que la Safor tinga la millor formació professional possible”.

El Consell de la Formació Professional de Gandia és un òrgan consultiu i de participació social que es constitueix com a plataforma estable de treball dels diferents agents, educatius, socials i econòmics que operen en l’entorn local amb l’objectiu de fomentar la formació professional de la ciutadania.

Fa unes setmanes, la Conselleria d’Educació va comunicar a l’Ajuntament de Gandia que s’havia efectuat el registre administratiu del nou CIPFP La Safor, un pas necessari per a poder iniciar la licitació i la redacció del projecte de construcció dins del Pla Edificant, amb el qual ja estan renovant-se i construint-se 13 centres educatius públics de la ciutat. La Conselleria d’Educació delegarà les competències en la tramitació del projecte, amb la qual cosa s’avançarà en tot el procediment.

Cal recordar que ara just fa un any el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, va anunciar que Gandia comptarà amb un CIPFP que oferirà una oferta modular, flexible i de qualitat, per donar resposta tant a les necessitats dels sectors productius com a les necessitats individuals i expectatives personals de promoció professional. Per últim, des de l’Ajuntament de Gandia es segueix treballant per a definir la ubicació definitiva del Centre Integrat Públic d’FP en funció de l’oferta formativa que finalment es decidisca per part de tots els agents educatius implicats.

Articles relacionats