El Real ajorna el porrat a causa del mal oratge

El Real de Gandia ha decidit ajornar el porrat previst per a este cap de setmana a causa de les pluges i la previsió de que la situació es mantindrà si més no fins dissabte, i trasllada la celebració al cap de setmana següent, del 26 al 28 d’octubre, amb la mateixa programació, tret que la presència de Pep Gimeno El Botifarra cau de l’acte d’inauguració. Així, el porrat començarà divendres 26 amb una cercavilà de la Unió Musical del Real i l’actuació del grup For Dixieland.

DIVENDRES 26 D’OCTUBRE
20.00h. Cercavila inaugural a càrrec de la Unió Musical del Real de Gandia pels carrers del poble acompanyats per autoritats, associacions, veïns i veïnes del poble. Eixida de la Plaça de la Llibertat. En arribar a la Plaça Beat Carmelo, inauguració del Porrat. Al finalitzar, tindrà lloc l’obertura de l’Espai Gastronòmic d’Associacions Locals, del mercat valencià i medieval, paradetes i espai firal.
21.00h. Inauguració de l’Exposició «La Universitat de València i els seus entorns comarcals: La comarca de la Safor» concedida per les Mancomunitat de la Safor en l’Ajuntament vell (Plaça Beat Carmelo).
22.30h. Música festera al carrer a càrrec del Grup Musical El Comboi del Real de Gandia a la Plaça Beat Carmelo.

DISSABTE 27 D’OCTUBRE
11.00h. Obertura del Mercat. Horari del Porrat d’11h a 14h i de 17h a 22h.
Tot un cap de setmana replet d’espectacles, tallers i activitats per a tots els públics, són una mostra del que trobaran si visiten el poble del Real de Gandia. Hi haurà paradetes de tot tipus: gastronomia, artesania, música, teatre de carrer amb personatges de circ que s’encarregaran d’amenitzar el Porrat.
12.00h. Circ pels carrers del Porrat.
13.00h. Actuació del cantautor Carles Enguix a la Plaça Beat Carmelo.
D’11.30h a 14.00h. i de 17.00h. a 20.30h. Ludoteca Fem Joc Farigola al carrer Safor.
17.00h. Circ pels carrers del Porrat.
18.00h. Contacontes La colla de Bèrnia a càrrec de Fanny Péreza a la Plaça Escolano.
19.30h. Actuació de la For Dixielandband a la Plaça Beat Carmelo i pel recinte del Porrat. 
21.00h. Circ pels carrers del Porrat.
22.00h. Sopar i monòleg en valencià de Rafa Alarcón a la Plaça Beat Carmelo. En finalitzar, actuació musical de Ray Band i discomòbil«La Nit». Gastronomia a les paradetes locals.

DIUMENGE 28 D’OCTUBRE
11.00h. Obertura del Mercat.
Horari del Porrat d’11h a 14h i de 17h a 22h.
D’11.30h a 14.00h. i de 17.00h. a 20.30h. Ludoteca Fem Joc Farigola al carrer Safor.
11.00h. Exposició de motos a càrrec de la Penya Motera del Real de Gandia a la Plaça Escolano.
12.00h. Contacontes El color de la Gateta a càrrec de Fanny Pérezal a carrer Colón.
13.00h. Música festera al carrer a càrrec de l’Agrupació Artístic Musical del Real de Gandia a la Plaça Beat Carmelo.
14.30h. Dinar a la Plaça Beat Carmelo.
17.30h. Exposicions de veïns del Real de Gandia en l’Ajuntament vell (Plaça Beat Carmelo).
18.00h. Actuació de la Rondalla Agredolç pel recinte del Porrat.
20.00h. Cercavila de la Colla de Dolçainers i Tabaleters i Capgrossos del Real de Gandia. Tancament del Porrat del Real de Gandia 2018.

D’altar banda, la Generalitat Valenciana ha confirmat en el DOCV que el Real de Gandia rebrà un total de 4.300 euros per a impulsar la imatge de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana.
Les subvencions van dirigides a entitats locals per a la millora i la competitivitat dels recursos i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana. L’Agència Valenciana del Turisme ha resolt atorgar 4.300 euros per a la celebració del Porrat del Real de Gandia de 2018. Segons l’alcalde del Real de Gandia, Gustavo Mascarell «aquestes subvencions són una excel·lent notícia per a l’Ajuntament ja que suposa una gran ajuda econòmica que premia l’esforç que s’està fent per la millora contínua del turisme i de la cultura”.
Gustavo Mascarell destaca que «aquestes subvencions ens ajuden a la promoció turística del Real. Seguirem treballant per a impulsar el nostre municipi com a destinació turística, per açò hem apostat per organitzar per primera vegada des de l’Ajuntament amb la col·laboració d’associacions, el Porrat, que tindrà lloc durant el mes d’octubre els dies 19, 20 i 21».

Et Pot Interessar