La Generalitat incrementarà el control de mesures COVID  durant aquestes falles

– La consellera de Justícia adverteix que les Forces de Seguretat estaran «vigilants» per a evitar la celebració de festes no autoritzades i la proliferació de botellons

– La consellera de Sanitat insisteix que no cal desprendre’s de la màscara, especialment, a l’hora de compartir taula i «espais de confiança»

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, han mantingut aquest dimarts una reunió per a coordinar el dispositiu de seguretat anti COVID-19 en els 18 municipis que celebraran festes falleres a partir d’aquest dimecres, 1 de setembre.

En la trobada també ha participat la Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, així com comandaments de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i representants de municipis on se celebren actes fallers.

La titular d’Interior del Consell ha recordat que el control policial s’incrementarà «per a garantir el compliment de les mesures que l’autoritat sanitària ha establit amb la finalitat que aquestes siguen unes falles segures».

Gabriela Bravo ha assegurat que les Forces i Cossos de Seguretat estaran «especialment vigilants» per a evitar «que la festa es trasllade a altres llocs fora de les normes» en referència als botellons, la proliferació dels quals «preocupa a tothom». Per aquest motiu, Bravo ha assegurat que s’ha alertat als ajuntaments perquè «actuen de manera preventiva per a evitar aquestes concentracions».

D’aquesta manera, l’increment dels efectius policials es destinarà al control dels aforaments, així com per a evitar concentracions en els actes i, sobretot, la proliferació de botellons.

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha assegurat que el Consell «confia en la responsabilitat i en la complicitat del món faller que s’ha preparat amb agents COVID perquè es complisquen les mesures acordades en els protocols i resolucions de les autoritats sanitàries», perquè «aquestes no seran unes falles típiques i ho sabem», però «volem ser exemple per a celebrar aquestes falles amb responsabilitat».

Per part seua, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que «el fet de tindre administrada la pauta completa de la vacuna no significa que hàgem de deixar el 100% de la nostra protecció a aquesta, sinó que hem d’estar vigilants i atents per a no descurar-nos».

Per això, de cara als pròxims dies festius, Barceló ha manifestat que «hem de mantindre les mesures de protecció, la màscara, la distància social i no relaxar-nos en aquests dies que venen on hi haurà una major interrelació social, ja que compartirem taula i espais de confiança» i ha insistit en «la importància de no desprendre’ns de la màscara en aquests ambients més relaxats perquè hem de protegir-nos i cuidar-nos tots».

Finalment Bravo ha recordat que és necessari «extremar la precaució» i «complir rigorosament les mesures de seguretat establides», especialment, en nou dels 18 municipis que celebraran les festes falleres de 2020 ajornades per la COVID-19.

En concret, les localitats d’Alcàsser, Burjassot, Quart de Poblet, Catarroja, Gilet, Xirivella, Torrent i València es troben en risc alt d’incidència de la pandèmia mentre que Gandia està en risc extrem. En risc mitjà estan Torís, Rocafort, Montcada, Mislata, Sagunt, Aldaia i Faura i, en risc baix, Pego i Énguera.

Et Pot Interessar