24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

La Font d’en Carròs, Piles i Real de Gandia gaudiran per primera vegada de la plantà d’una falla

  • Tres municipis de la Safor sense tradició fallera planten monuments amb l’ajuda de la Diputació 
  • El Gremi d’Artistes Fallers torna a destinar els 300.000 euros d’ajuda concedits per la corporació provincial a acostar la festa de les Falles a localitats valencianes sense arrelament faller

  • La Font d’en Carròs, Piles i Real de Gandia gaudiran per primera vegada de la plantà

La Diputació de València i el Gremi d’Artistes Fallers tornen a dur a terme la iniciativa de plantar monuments en municipis de la província en els quals no existix tradició fallera. A la Safor seran tres localitats les que, d’ací a final d’any, gaudiran per primera vegada de la plantá. D’esta manera, es dona continuïtat a un projecte que es va iniciar l’any passat amb dos objectius principals: d’una banda, continuar contribuint a la reactivació dels tallers fallers dos anys després de l’inici de la pandèmia, i per una altra, acostar la cultura i festa de les Falles a localitats valencianes que no han viscut mai el que és una plantà.

El monument de La Font d’en Carròs es planta este dijous dia 6 amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre, mentre que els de Piles i el Real de Gandia ho aniran fent al llarg de l’últim trimestre de 2022, depenent de les particularitats dels monuments i les seues localitzacions.

Les falles han sigut creades per artistes fallers entre els quals es poden apreciar diferents estils. “Cal destacar que dels artistes que han participat enguany es troben noms amb una llarga trajectòria en el sector i al mateix temps joves amb gran projecció. A més també han participat nombrosos col·laboradors, per la qual cosa l’ajuda de la Diputació ha arribat a més persones”, assenyala el mestre major del Gremi, Paco Pellicer.

Per a desenvolupar l’activitat, el Gremi d’Artistes Fallers ha rebut una ajuda de 300.000 euros de la Diputació de València. Esta subvenció s’emmarca dins dels 1,3 milions d’euros que la corporació ha concedit en 2022 als sectors tradicionals afectats per la pandèmia per a dinamitzar la seua activitat, entre els quals es troben artistes, comissions, pirotècnics, floristes i indumentaristes.

Articles relacionats