La Fira trau a l’escenari la multiculturalitat de Gandia

Fotos: Natxo Francés

Gandia ha reunit al llarg de dos dies de Fira, dissabte i diumenge, les diferents cultures que conviuen i es relacionen en cada un dels barris, diferents cultures que formen part de laciutat i s’obrin al món amb una mostra, Rimtes del Món, per valorar la diversitat de Gandia i donar a conéixer les diferents cultures, per mitjà dels ritmes i balls tradicionals dels diferents pobles. S’hi han implicat les diferents organitzacions culturals:

– ASSOCIACIó INTERCULTURAL ACFEIN. Ha presentat el grup Na Horoto Gandia, que ha realitzat un ball típic búlgar i un altre amb música llatina.
– ASSOCIACIó MARROQUÍ BASMA. Ha presentat el grup Dakka Marrakchina, que ha interpretat ritmes
del Marroc, amb els instrument típics del país.
– ASSOCIACIó DE LA CULTURA ESLAVA DE GANDIA, amb el grup folklòric Zabava, que ha realitzat balls i cançons russes i ucraïneses.
– ASSOCIACIó CULTURAL MURGANDIA. Ha presentat amb el seu espectacle de Murga, i també al cantautor uruguaià Don José Antonio Viña Lalinde amb el millor cant popular d’Uruguai.
– ASSOCIACIó FRATERNIDAD JUVENTUD BOLIVIANA. Ha presentat un espectacle basat en els diferents balls tradicionals de Bolívia, ataviats amb els vestits tradicionalsandins.
– CORO RUSO PEREZVóN. Han interpretat el seu repertori internacional de cançons de diferents orígens: russes, ucraïneses, bielorusses… cançons populars i folklòriques tradicionals i contemporànies.

Et Pot Interessar