23.7 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

La Fira i Festes de Gandia 2023 presenta el seu cartell

 

– Gandia presenta el cartell de la Fira i Festes 2023

– L’autor és l’artista José Gallego, amb una dilatada carrera professional de 25 anys on destaquen diversos premis al món de les falles i les Fogueres de Sant Joan

La regidora de Cultura i delegada de Fira i Festes, Balbina Sendra, acompanyada de l’artista José Gallego, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per presentar el disseny del cartell de la Fira i Festes 2023, obra del mateix Gallego.

“La proposta del cartell de Fira i Festes d’enguany ve de la mà de l’artista faller José Gallego, nascut a Gandia el 1980. Sent molt jove decideix aplicar la seua creativitat en l’ofici d’artista faller, així l’any 1998 dissenya i elabora la seua primera falla infantil en Gandia, la seua ciutat. A partir d’ací comença una carrera professional que enguany compleix vint-i-cinc anys on acaba especialitzant-se en disseny, escultura i pintura”, ha explicat la regidora.

CARTELL FIRA I FESTES 2023.r
Cartell Fira i Festes 2023 Gandia,

Sobre l’autor, s’ha informat que estaca per haver aconseguit 3 premis a la millor falla infantil de València l’any 2017, 2021, 2023 en la comissió de Convent Jerusalem – Matemàtic Marzal. També treballa en la ciutat d’Alacant on la seua obra obté quatre primers premis consecutius en la secció especial de les Fogueres de Sant Joan en aquest cas en la comissió de Sèneca – Autobusos els anys 2015, 2016, 2017 i 2018.

“A partir del 2020 decideix diversificar i fa diferents treballs de disseny, obra gràfica, il·lustració i pintura mural i al seu torn funda al costat de la seua parella la marca ‘Ales Mans'”, ha destacat l’edil.

També destaquen els següents treballs:

– Exposició individual de pintura i il·lustració en GO VLC Ruzafa (València).

– Disseny de la portada de la revista Cendra n.29.

– Disseny del cartell de Festes Mare de Déu del barri valencià de San Isidro.

– Pintura mural situada en el hall de l’hotel Benidorm Plaza.

– Disseny i realització d’escultura naixement nadalenc per a la façana de l’Ajuntament de Gandia l’any 2022.

Gallego ha volgut explicar com va nàixer la idea i en què s’ha inspirat per fer-lo: “La intenció ha sigut dissenyar un pregó gràfic, un cartell anunciador fresc amb colors alegres i cridaners”. A més, ha afegit: “Quasi inevitablement, tots els camins de la Fira i Festes ens porten al Passeig de les Germanies, per això les seues línies són les que ens porten fins al cartell”.

Amb les lletres com a protagonistes, i fusionant-se amb elles, trobem al genuí i graciós Tío de la Porra que ens convida a tota la ciutadania -i visitants- a sumar-nos a les Festes de la ciutat. “En el nostre record infantil tenim aquesta espera il·lusionant d’estar en el col·legi i escoltar el so dels tambors acostant-se, per això els tambors també estan inclosos en el cartell”, ha comentat.

A tot el conjunt l’envolten uns focs artificials, en l’explosió central dels quals es troba l’estrela o cometa de sis puntes característica de l’escut de Gandia. Un disseny original que ara veu la llum per a esperar la Fira i Festes 2023.

Articles relacionats