17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

La Fira de Sensibilització Ambiental “Per unes platges sostenibles” al Passeig Marítim de la platja de Gandia

Gandia platges sostenibles cast 1La Diputació de València, junt amb l’Ajuntament de Gandia, posen en marxa la Fira de Sensibilització Ambiental “Per unes platges sostenibles”.

L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim 30 de juliol, de 9:30 a 13:30 h, en el Passeig Marítim Neptú de la platja de Gandia, a prop de la zona d’apartaments Albatros, on es realitzaran tallers, experiments i activitats per als més menuts.

La campanya va dirigida principalment a la població en edat escolar, i de manera complementària, a tots els usuaris de les platges que mostren interés per conéixer la gestió integral que es porta a terme per part de l’Àrea de Medi Ambientals amb la finalitat de millorar i conservar l’ecosistema litoral.

Pretén, a més, fomentar hàbits i actituds sostenibles i motivar la implicació ciutadana de la conserva i cura del medi.

Així, els objectius específics són: informar, sensibilitzar i conscienciar a la població en edat escolar de la província, respecte:

– La importància ambiental, econòmica i social de les nostres platges i de tot l’ecosistema litoral.
– La problemàtica del canvi climàtic en els sistemes litorals.
– La importància i beneficis de les prades de Posidònia oceànica.
– La importància del sistema dunar en la conservació de les platges i en el manteniment de la biodiversitat litoral.
– La problemàtica dels plàstics en el mar. Afeccions en l’ecosistema marí. Problemes al llarg de la cadena tròfica.
– Informar a tots els usuaris de les platges interessats respecte de les actuacions i recursos que utilitza l’administració en la gestió integral d’aquest ecosistema,         inclosa la neteja de platges, la gestió adequada dels “arribazón” de Posidònia, la protecció del sistema dunar i la custòdia de la biodiversitat litoral.
– Sensibilitzar respecte de la importància de tindre actituds sostenibles i fomentar l’actitud proactiva de la ciutadania per a la conservació del nostre entorn.

Articles relacionats