10.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

La Fe compta amb un nou Covidrobot que incrementarà la capacitat d’anàlisis en 2.000 PCR diàries

– La Comunitat se suma així a la iniciativa Covidrobots en la qual també participen altres hospitals espanyols

– Aquesta línia robotitzada de realització massiva de proves PCR permet incrementar la capacitat de realització de test de la Comunitat Valenciana fins a quasi 14.000 proves diàries

Fins a aquest moment La Fe tenia capacitat per a fer 1.500 PCR”, de les quals actualment, “donada la situació de menor intensitat” en la Comunitat Valenciana es realitzen al voltant de 500, ha explicat el president, qui ha confirmat que amb els nous robots “es podria arribar a fer 3.500 PCR al dia”.

Segons el màxim responsable del Govern autonòmic, amb aquests equipaments “es donarà més seguretat” a la ciutadania gràcies a una detecció “ràpida” i control de la traçabilitat dels eventuals brots.

Així s’ha manifestat el cap del Consell en la seua visita als laboratoris de l’Hospital La Fe que alberguen els CovidRobots, fruit d’una iniciativa públic-privada, als promotors i les empreses de la qual participants ha mostrat el seu agraïment per “ajudar a millorar la sanitat pública de la Comunitat Valenciana”.

Tecnologia sanitària

Aquesta línia robotitzada de realització massiva de proves PCR permet incrementar la capacitat de realització de test de la Comunitat Valenciana. Es podran realitzar fins a quasi 14.000 proves diàries.

En aquest projecte han participat sis empreses –Merlin Properties, Endesa, Banc Santander, Experis de ManPower Group, Línia Directa Asseguradora, Telefónica-. A més la Fundació Institut d’Investigació Sanitària de Santiago de Compostel·la, la Fundació Professor Novoa SantosAuren i alguns donants anònims, que han creat un fons per a la compra d’aquestes estacions robotitzades.

Articles relacionats