20.5 C
Gandia
Diumenge, 26 maig, 2024

LA FALTA DE CONSENS OBLIGA A AJORNAR EL NOMENAMENT DEL CONSELL RECTOR DE LA NOVA RTVV

Així ho han decidit els cinc grups a una reunió que han mantingut a penes una hora abans de la celebració del ple que anava a començar amb esta elecció.

El PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans (C’s) han signat el document pel qual s’ajorna esta votació a setembre i es torna el tema a la Comissió de RTVV i de l’Espai Audiovisual. El PP no ho ha subscrit però també està d’acord a reprendre el tema al setembre.

Per la seua banda, el PP i C’s no donen suport al proposat per a president, Josep López, segons ha dit ahir la síndica popular, Isabel Bonig, “no sol per les seues relacions familiars -la seua dona és cosina dels socialistes Alfred Boix i José Manuel Orengo- sinó per com s’ha portat a terme tot el procés. Estos dos grups també van advertir que votarien en contra de candidats a vocals si havia “vetos” per part de Compromís i Podem.

El síndic socialista Manolo Mata ha manifestat que “tots formem part d’un fracàs col·lectiu”, però creu que és a causa de “la nova situació política. “Era molt més fàcil amb el PP que nomenava a qui li donava la gana”, però ara “hem fet un esforç perquè això eixirabé”, ha ressaltat.

Preguntat per si de cas canviaran els noms dels candidats, el socialista ha respost que “tots fem les propostes amb la millor de les voluntats i tots creiem que determinades persones són millor que altres”. Per esta raó, cal “parlar i parlar, no hi ha una altra”, ha manifestat.

Ferri entén que “no podem construir un futur sobre la base de coses que es van fer malament en el passat”. En este sentit, ha dit que des de la coalició no es pot “acceptar perfils de persones tacats per una etapa fosca i negra en l’anterior radiotelevisió”.

Alhora, el síndic de Podem, Antonio Montiel, valora que s’òbriga “un període de reflexió i converses”, i ha criticat que el PP “ha jugat a endarrerir el procés de construcció de la nova RTVV”.

Montiel ha dit que Podem està disposat a parlar de tots els noms i no té “cap problema a posar el marcador a zero”. En qualsevol cas, ha posat èmfasi que cada grup parlamentari pot elegir a un candidat, però els que corresponen a òrgans com el Consell de la Ciutadania o el Consell Audiovisual han de ser de consens.

“El PP està disposat a parlar, però no als vetos ni que es linxe públicament a persones amb una trajectòria irreprotxable”, ha subratllat la també presidenta del PPCV, qui ha criticat que “en un tema tan important s’haja corregut tant i s’hi haja evidenciat una vegada més la fractura que hi ha en el tripartit”.

Des de C’s, el portaveu, Alexis Marí, considera que la retirada d’este punt de l’ordre del dia és “el prudent, el coherent i el que procedix”. Així, ha destacat que han de “respirar una mica, prendre-s’ho amb calma i vore realment el que volem i traure el que pot ser la base d’un acord”. Segons la seua opinió, el setembre caldria començar “de zero”.

Articles relacionats