14.1 C
Gandia
Dimecres, 29 març, 2023

La Doctora en Història de la UAM, Henar Pizarro, pregonera de la Setmana Santa de Gandia 2023

– El Pregó de la Setmana Santa de Gandia tindrà lloc el pròxim 26 de març de 2023 a l’Església de l’Escola Pia

La Setmana Santa de Gandia ha anunciat que la Doctora en Història per la Universitat Autònoma de Madrid, Henar Pizarro Llorente serà la pregonera de la Setmana Santa de Gandia de 2023.

Doctora en Història per la Universitat Autònoma de Madrid, és Professora Pròpia Agregada del Departament de Filosofia i Humanitats de la Universitat Pontifícia Cometes. Membre de l’Institut Universitari “La Cort a Europa” (IULCE) pertanyent a la Universitat Autònoma de Madrid, ha participat en diversos projectes d’R+D vinculats a aquest, i és coautora de diverses obres col·lectives que estudien les Corts de Carles V, Felip II, Felip III i Felip IV.

És directora de la Col·lecció de llibres “Textos per a un Mil·lenni”, promoguda per l’Orde del Carmen, la finalitat del qual és recuperar textos carmelites que, o bé no són fàcils de trobar o bé mai van ser traduïts al castellà o fins i tot mai van ser publicats.

S’inclouen en la mateixa textos literaris, teològics, espirituals, històric, etc., acompanyat de dos estudis introductoris d’experts en el tema: un sobre l’autor i un altre sobre la temàtica tractada en el llibre. En aquest sentit, Henar Pizarro ha dedicat diversos treballs a la figura de Jerónimo Gracián de la Mare de Déu.

Autora del llibre Un gran patró en la Cort de Felip II. Gaspar de Quiroga. (Universitat Pontifícia Cometes 2004), ha continuat desenvolupant treballs que aborden la història de la Inquisició espanyola.

Així mateix, en els últims anys, cal destacar les investigacions realitzades en relació amb la Casa de la reina Isabel de Borbó, primera esposa de Felip IV. Destaca igualment en el seu quefer l’organització del Congrés Internacional i la publicació dels tres volums titulats Els jesuïtes.

Religió, política i educació (segles XVI-XVIII). J. Martínez Millán, H. Pizarro Llorente, E. Jiménez Pablo (Eds.) Madrid 2012, així com, en aquest mateix any la publicació de dos volums: Henar Pizarro Llorente (dir.), José García de Castro Valdés (ed. lit.), Macarena María Moralejo Ortega (ed.lit.), Wenceslao Soto Artuñedo (ed.lit.), Jesuïtes.

Impacte cultural en la monarquia hispana (1540-1767). Grup de comunicació Loyola, 2022.

En aquest sentit, la professora Pizarro té diversos treballs entorn de la figura de San Francisco de Borja.

Articles relacionats