LA DIPUTACIÓ VOL IMPLICAR A TOTS ELS EMPLEATS PÚBLICS EN L’EXERCICI DE LA TRANSPARÈNCIA

Martínez ha dit que és fonamental que tot el personal al servei de les administracions públiques es comprometa amb la transparència, i que ho faça sense cap por, sent capaços de marcar la diferència i aportant un plus de valor social i democràtic a l’acompliment de la nostra activitat.
Ricard Martínez també ha dit que «la transparència és un compromís amb els ciutadans, que han d’accedir a tota la informació, que implica rendició de comptes, i a més no de qualsevol manera: hem de ser accessibles i comprensibles, superar la bretxa digital i posar el ciutadà en el centre del nostre treball».
En la ponència s’ha abordat que cal implicar l’organització: «els nostres companys han de ser els primers en opinar, implicar-se i sentir la transparència, però també cal implicar els ciutadans, que han de poder proposar, opinar i criticar el nostre treball. Aquesta doble dimensió participativa respon a la filosofia democràtica que inspira el principi de transparència» —ha explicat Martínez.

Acceptar el repte de descobrir i descobrir-se
A més, pel que fa als funcionaris, el cap de Transparència ha destacat que «fer transparent la nostra administració suposa acceptar el repte de descobrir i descobrir-se i de pensar en qui som, què fem i com ho mostrarem. La transparència ens ofereix el repte inestimable de recuperar el nostre orgull, demostrar a la ciutadania qui som i què fem, ensenyar a crit pelat si calguera que som servidors públics, que cada dia ens deixem la pell en el nostre lloc de treball per a tindre una societat millor, que no som en absolut aliens als ciutadans, que som ciutadans i que treballem amb ells i per a ells».
Martínez ha destacat que aquest procés «tracta de posar en valor l’acció pública i que els que habiten al nostre territori siguen capaços de valorar eixe esforç, que s’establisca una interacció productiva».
«Una ciutadania activa i compromesa amb la transparència generarà una societat més responsable i democràtica» —ha dit Ricard Martínez.
Finalment, Martínez ha volgut agrair «l’enorme treball desplegat pel personal de la delegació: Elena Guerrero, Érika Ligorit, Eduardo Cots i Mariana Urueña; qui, en absència d’un servei i amb l’inestimable suport de l’Oficialia Major a través d’Eugenio Fos, han suportat el dur treball d’iniciar aquesta singladura amb reptes significatius com l’entrada en vigor de la Llei Valenciana de Transparència o l’inici del treball amb els ajuntaments».
També ha agraït «al Servei de Formació la profunda implicació en aquesta matèria. Puc assegurar que, des de pràcticament el primer dia de la nostra incorporació al nou servei, l’atenció de l’equip directiu a aquesta matèria ha sigut la màxima possible».

Et Pot Interessar