13.5 C
Gandia
Dimarts, 6 desembre, 2022

La Diputació subvencionarà a la Mancomunitat de la Safor per impulsar projectes de vies ciclo-vianants

– Mobilitat Sostenible de la Diputació subvencionarà la redacció de projectes de vies ciclo-vianants de la Mancomunitat de la Safor

– La partida destinada per a la redacció de projectes de vies ciclo-vianants en l’estratègia Reacciona és de 100.000 euros

– La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, explica que la finalitat és “promoure l’adequació de camins d’interés natural, paisatgístic o cultural, per a impulsar la mobilitat en bicicleta o a peu”

La mancomunitat de la Safor rebrà una subvenció d’entre 12.000 i 20.000 euros per part de la Diputació de València per a la redacció de projectes de vies ciclo- vianants, amb la finalitat de promoure l’adequació de camins d’interés natural, paisatgístic o cultural, per a impulsar una mobilitat quotidiana, més enllà de la recreativa i la puntual, activa i eficient energèticament, és a dir, la mobilitat en bicicleta o a peu.

La subvenció s’emmarca dins de l’estratègia Reacciona de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. Per a la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, “la diferència amb altres vies de transport és tant la seua autonomia i la seua condició de reservades a desplaçaments no motoritzats, com el respecte i la integració amb el seu entorn, actuant com a elements de protecció i conservació del patrimoni associat”.

Amb les ajudes a la redacció dels projectes es recolzen les infraestructures ja existents, però en desús, com és el cas d’antics traçats de ferrocarril, camins històrics, antigues vies pecuàries, sendes o camins en entorns riberencs i en àmbits de domini públic.

“En general, la seua filosofia no és construir en la natura sinó aprofitar el ja construït per a recuperar la connexió amb la natura. Les formes que poden adoptar varien en cada cas, adaptant-se al lloc i potenciant la seua identitat”, explica la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno.

Les vies ciclo-vianants es caracteritzen a més per buscar tant l’accessibilitat universal com la continuïtat, facilitat i seguretat en tot el seu recorregut, afavorint l’autonomia i integració per a tots els usuaris de qualsevol capacitat física.

Articles relacionats