13.3 C
Gandia
Dissabte, 3 desembre, 2022

La Diputació inicia les obres per a millorar la seguretat en l’accés nord a la platja de Tavernes 

  • L’actuació projectada consistix en remodelar la intersecció de la CV-605 amb el Camí de la Ratlla, mitjançant una glorieta que reduïx la perillositat i facilita l’accés a la platja de Tavernes de la Valldigna

  • Els treballs, que arranquen esta setmana, compten amb un pressupost de 573.000 euros i un termini d’execució de nou mesos

La Diputació de València inicia les obres de millora de la seguretat en l’accés nord a la platja de Tavernes de la Valldigna, una actuació projectada per l’àrea provincial d’Infraestructures que té com a objectiu remodelar la intersecció entre la CV-605 i el Camí de la Ratlla, amb la construcció d’una glorieta que pacificarà el trànsit i canalitzarà amb major seguretat l’accés a diferents trajectes entre les comarques de la Safor i la Ribera Baixa.

L’obra en l’encreuament del Camí de la Ratlla arranca esta setmana, amb un pressupost de 573.000 euros i un termini d’execució de nou mesos. El diputat de Carreteres, Rafa García, explica que els treballs consistiran principalment en la construcció d’una glorieta de 30 metres de ràdio exterior, situada sobre la CV-605 que va de Cullera a Gandia, en la prolongació de la recta del Camí de la Ratlla. “La intenció no és una altra que millorar la visibilitat de l’encreuament i reduir la perillositat en separar la ubicació de la intersecció de la séquia de la Ratlla”, apunta el responsable provincial d’Infraestructures.

La CV-605 discorre entre les poblacions de Cullera i Tavernes de la Valldigna, i en este punt en concret creua sobre la séquia de la Ratlla en el límit dels dos termes municipals. En paral·lel a la séquia discorre el Camí de la Ratlla, que dona accés a la platja de Tavernes. Tant la carretera com el camí augmenten notablement la intensitat del trànsit en els mesos estivals, convertint-se en un punt d’elevada perillositat.

El projecte d’execució de la glorieta contempla igualment l’ampliació de la plataforma actual dels ramals d’accés de la CV-605, amb vorals de mig metre i bermes de 0,75 metres. Els accessos directes a propietats des de la CV-605 disposaran de nous ramals per a reduir la perillositat.

La rotonda projectada millorarà la seguretat viària en un punt que fa 26 anys es va resoldre amb una intersecció en T que actualment queda obsoleta davant el continu creixement del trànsit en la zona. Esta intensitat supera els 4.000 vehicles diaris i es multiplica a l’estiu amb els desplaçaments a la platja de Tavernes. L’obra subvencionada per la Diputació eliminarà girs a l’esquerra, reforçarà la protecció dels accessos directes a propietats i camins agrícoles i evitarà els enlluernaments, en una intervenció “compatible amb previsibles creixements de trànsit”, afig el diputat de Carreteres.

Articles relacionats