18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

La Diputació i l’Ajuntament de Gandia col·laboraran en els treballs de cerca de víctimes del franquisme

– El diputat de Memòria Històrica, Ramiro Rivera, i el d’Hisenda, Vicent Mascarell, visiten la fossa on la setmana passada es van trobar restes en uns treballs promoguts per l’ajuntament i la Conselleria de Participació i Memòria Democràtica

Els diputats Ramiro Rivera i Vicent Mascarell, responsables de Memòria Històrica i d’Hisenda respectivament en la Diputació de València, han visitat la fossa del cementeri de Gandia on la setmana passada es van trobar els primers sis restes de víctimes del franquisme, després de les exhumacions a càrrec de l’ajuntament de la localitat i la Conselleria de Participació i Memòria Democràtica.

Durant la visita, en la qual s’han reunit amb el regidor de Memòria Històrica, Nahuel González i el regidor responsable del cementeri municipal, Miguel Ángel Picornell, s’ha acordat que la Diputació col·laborarà amb el consistori per a continuar en la cerca de restes d’altres víctimes de la repressió franquista.

Així mateix, s’ha establit el compromís de retre homenatge a estes víctimes del franquisme que van morir, molts d’ells, afusellats i emmanillats, una vegada puguen ser enterrats amb dignitat.

El diputat Ramiro Rivera ha mostrat la seua “satisfacció perquè s’haja localitzat la fossa que en el seu moment es va estudiar, i per presentar el projecte de la Diputació de geolocalització de persones represaliades i afusellades pel franquisme. És una bona notícia i els familiars poden estar segurs que continuarem buscant i treballant perquè es trobe a totes les víctimes”.

“La Diputació de València donarà continuïtat al conveni que va facilitar esta exhumació i a més es dignificarà l’espai, perquè tinguen un reconeixement i una dignificació que definirà quan siga el moment el departament de Serveis Bàsics i el de Memòria Històrica», ha afegit Vicent Mascarell.

Finalment, González, en la mateixa línia, ha conclòs “agraint a la Diputació el seu compromís per col·laborar des del primer moment” i ha afegit: “podem dir que totes les administracions valencianes volen que es faça justícia tancant unes ferides que mai s’haurien d’haver obert”

Articles relacionats