24.7 C
Gandia
Divendres, 1 juliol, 2022

La Diputació de València reparteix mascaretes entre els ajuntaments de la província

– S’inicia la distribució de 56.000 unitats comprades a la Xina i espera rebre fins a un total de 100.000 mascaretes en els pròxims dies

La Diputació de València començarà a repartir aquest dijous 56.000 mascaretes homologades KN95 amb certificació CE entre tots els municipis de la província, gràcies al primer enviament arribat aquest dimecres procedent de la Xina.

Aquest enviament, gestionat pel president Toni Gaspar, és la primera part d’una comanda total que arribarà fins a les 100.000 mascaretes, el lliurament definitiu de les quals s’espera per als pròxims dies.

Amb l’arribada d’aquest primer lliurament, la Diputació distribuirà les 56.000 unitats entre els 266 municipis de la província de València, aplicant una proporcionalitat segons la població. D’aquesta manera, les poblacions de menys de 1.000 habitants rebran el dijous el 100% que els correspon del total de les 100.000 mascaretes previstes, mentre que els municipis de més de 1.000 habitants rebran aproximadament la mitat del total previst, que es completarà en els pròxims dies quan estiguen les 100.000 mascaretes entregades.

Els ajuntaments valencians rebran aquest primer lliurament amb la finalitat de posar-les a la disposició dels serveis socials municipals, forces de seguretat i del personal d’atenció ciutadana, així com qualsevol necessitat que puga generar-se des dels consistoris.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha agraït el seu esforç a totes les persones intermediàries que han fet possible l’arribada d’aquest material, especialment a l’empresa Hilaturas Temprado SL, que ha facilitat la bona gestió de la comanda i el seu lliurament des de la Xina.

La Diputació de València ha invertit una mica més de 200.000 euros en aquesta primera adquisició, encara que la intenció és augmentar aquesta per a continuar comprant més material de protecció contra el COVID-19, amb la finalitat de posar-ho a la disposició dels ajuntaments.

Ajudes econòmiques

Al mateix temps, la Diputació de València va acordar aquest dimarts en la seua Junta de Portaveus augmentar tots els recursos per a ajudar els ajuntaments a afrontar la crisi per la pandèmia, plantejant una reorganització del pressupost i un augment de la dotació en el Fons de Cooperació Municipal, que en l’actualitat és de 40 milions d’euros en total. En aquest sentit, el president Gaspar va anunciar que en els pròxims dies s’ingressarà a cada municipi les quantitats corresponents als primers 20 milions d’aquest fons conjunt amb la Generalitat Valenciana.

Articles relacionats