23.3 C
Gandia
Dissabte, 2 juliol, 2022

Informació ampliada: Sanitat confirma 414 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

– Dels nous casos, 47 es troben a la província de Castelló, 152 a la província d’Alacant i 215 en la de València

– La Conselleria de Sanitat ha elaborat un protocol de comunicació entre familiars i pacients amb coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dimecres per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha confirmat 414 nous casos positius, que eleven a 5.922 el total de casos positius, dels quals 2.189 es troben ingressats a l’hospital i 365 d’ells en l’UCI.

Dels 414 nous casos positius, 47 es troben a la província de Castelló, 152 a la província d’Alacant i 215 en la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de:

– 660 a la província de Castelló (213 hospitalitzats, 40 d’ells en l’UCI)

– 2.173 a la província d’Alacant (792 hospitalitzats i 133 d’ells en l’UCI)

– 3.089 a la província de València (1.184 hospitalitzats i 192 d’ells en l’UCI).

El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu en total és de 1.001 (121 a la província de Castelló, 428 en la d’Alacant i 452 a la província de València).

Fins a aquest dimecres, s’han produït 395 defuncions en la Comunitat Valenciana: 42 a la província de Castelló, 167 a l’Alacant i 186 en la de València.

Al mateix temps, s’han donat un total de 240 altes: 9 a la província de Castelló, 62 en la d’Alacant i 169 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu són 16.132.

Fins al moment, 2.140 professionals sanitaris s’han inscrit en la borsa de treball habilitada per la Conselleria de Sanitat perquè metges, metgesses i infermeres jubilats fins als 70 anys i metges i metgesses que encara no tenen especialitat puguen ajudar a combatre el coronavirus.

· Personal facultatiu jubilat menys de 70 anys: 97

· Personal graduat en Medicina sense especialitat: 931

· Personal graduat en Infermeria: 1.060

· Personal jubilat d’infermeria menys de 70 anys: 52

Actualització de la situació en residències de majors

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de persones majors de la Comunitat Valenciana. Fins al moment s’han detectat casos positius en 80 centres (8 a la província de Castelló, 20 a la província d’Alacant, 52 a la província de València):

· Residents que han donat positiu: 459

· Personal treballador que ha donat positiu: 150

· Residents morts: 98

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 7 residències en la Comunitat Valenciana.

Espais segurs per a persones amb *coronavirus en les residències

La consellera ha explicat que “és essencial trencar la cadena de contagis. Les residències de majors són un punt crític i per això és fonamental poder dur a terme mesures que facen possible aïllar a persones infectades d’aquelles que no ho estan”.

En aquest sentit, s’està avançant en un protocol d’actuació al costat de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a crear espais segurs d’atenció a persones amb COVID-19.

“Hem de separar-los i atendre’ls en espais diferenciats”, insistia Barceló, que assenyalava que “no en totes les residències es pot dur a terme aquest aïllament total que és necessari”, per la qual cosa “amb aquest sistema de ruptura de la cadena de transmissió s’han habilitat aquests espais segurs amb major presència i control d’Assistència Sanitària”.

Protocol de comunicació per a pacients amb coronavirus

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, conscient que la comunicació és una necessitat essencial en el procés de recuperació de les persones, ha dissenyat dos circuits de comunicació: un entre la infermera o metge i la família, i un altre entre el pacient i la seua pròpia família.

En el cas dels pacients que no disposen d’un dispositiu propi per a mantindre el contacte amb la seua família es procedirà a la identificació d’un telèfon de contacte i d’un portaveu familiar que serà la referència per a l’equip sanitari, establint un horari i una freqüència d’anomenades a aquest portaveu familiar. A més, a través del SAIP, el Servei d’Atenció i Informació al Pacient, es farà arribar a les persones ingressades els objectes personals que puguen precisar.

Per a garantir la protecció de dades de caràcter personal, no s’atendran anomenades de persones que no siga el portaveu familiar.

Sol·licitud d’aclariment del sindicat CESM-CV

El Jutjat social número 6 de la província d’Alacant, en un aclariment remés al sindicat mèdic CESM-CV sobre l’acte que ordenava proveir als i les professionals sanitaris de material de protecció en el “menor temps possible”, ha assenyalat que entén “pel menor temps possible” l’indispensable des de la recepció del material fins a l’efectiu lliurament a professionals sanitaris amb l’única dilació possible del temps necessari per a la constatació que el material és adequat i testat quant a la seua efectivitat.

Articles relacionats