13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

La Diputació de València diu no, de moment, a ajudar a portar aigua potable a Palma de Gandia

Davant la situació d’emergència que està patint la població de Palma de Gandia des de 2019 i accentuada des de l’11 d’octubre de 2023 a causa de la falta d’aigua APTA per al consum humà.

L’ajuntament de Palma de Gandia va sol·licitar formalment  l’adhesió al Sistema en Alta per al Subministrament d’aigua potable de la Mancomunitat de Municipis de la Safor després de conéixer que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no ens posaria cap problemàtica ni impediment perquè el poble de Palma se subministre del Pou de Vilallonga.

D’aquesta forma, l’Ajuntament de Palma de Gandia insta automàticament a la mancomunitat a convocar un ple extraordinari urgent i demana a tots els consellers i conselleres d’aquest òrgan el vot favorable per a poder tindre un sistema garantista de ple dret que subministre d’aigua potable als veïns i veïnes de Palma.

A més a més, no es pot oblidar a les empreses de Palma de Gandia, les quals, estan en perill la seua viabilitat. Per això, després de reunir-nos diverses vegades amb els representants dels empresaris de la Safor (FAES), des d’aquest organisme, l’ajuntament, ha rebut tot el seu suport i ajuda perquè tots els tràmits que necessitem es facen d’una forma urgent i immediata.

L’Alcaldessa Paula Femenia i el Regidor de Sanitat Adolf Minyana també s’han reunit ahir,  7 de novembre, amb el Regidor del Cicle Integral de l’Aigua de la Diputació de València, Paco Comes, junt el vicepresident de FAES la Safor. El regidor Paco Comes reconeix que hi ha un problema greu en l’abastiment d’aigua potable en Palma de Gandia i ens trasllada que aquesta situació haguera hagut d’abordar-se des del 2019 perquè aquest greu problema no fora major en l’actualitat.

La diputació ha comunicat que no es pot fer-se càrrec de les despeses econòmiques per al repartiment d’aigua provisional fins a la solució definitiva. Davant aquest escenari, ens dona suport i després de tota la documentació entregada, s’ha compromés a valorar de quina forma pot ajudar a Palma de Gandia.

Des de l’Ajuntament Palma de Gandia han demanat a Paco Comes i a la Diputació de València una ajuda econòmica directa en línia nominativa a l’Ajuntament de Palma de Gandia per a costejar les infraestructures hidràuliques per a portar l’aigua del Pou de Vilallonga al poble de Palma, sent un tema d’extrema emergència.

Articles relacionats