21.6 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

La Diputació completa els més de sis milions d’euros assignats a la Safor en el Fons de Cooperació

• La corporació provincial redueix l’assignació als grans municipis per a augmentar la de la resta de pobles en aquesta segona entrega, que es transferirà abans d’acabar el primer trimestre de l’any

• El ple de febrer va aprovar la transferència de 2.033.000 euros per als 31 municipis que componen la comarca amb capital a Gandia

La Diputació de València transferirà als ajuntaments de la comarca de la Safor la segona entrega del Fons de Cooperació Municipal d’enguany abans de finalitzar el primer trimestre de 2023. Així, els 31 municipis de la comarca rebran 2.033.000 euros, amb els quals completaran una assignació global de més de sis milions d’euros en el marc d’aquest programa.

Fons de Cooperacio Diputacio de Valencia

La Diputació de València va aprovar aquest dimarts en el ple de febrer un nou lliurament de 20 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal, amb el qual completa l’aportació de 60 milions que els ajuntaments poden destinar a inversió i despesa corrent. El repartiment d’aquestes ajudes presenta una novetat respecte al primer lliurament, i és que en tractar-se d’una aportació addicional de la Diputació, s’aplica un criteri corrector que redueix l’assignació als grans municipis en favor dels més xicotets.

El diputat d’Hisenda, Vicent Mascarell, va instar la corporació a “no passar com a ordinàries unes aportacions històriques que constitueixen la consolidació d’un fet inèdit, tant per la quantia de les ajudes com per l’agilitat amb la qual la institució les transfereix als ajuntaments dels 266 municipis i les tres entitats locals menors de la província”. Tots els grups amb representació provincial van votar a favor d’aquesta segona entrega amb la qual la Diputació triplica l’assignació del Consell al Fons de Cooperació a la província.

La Safor disposarà d’una mica més de dos milions d’euros, que sumats al primer lliurament superen els sis milions per als seus 31 municipis.

Articles relacionats