LA DEFENSA DE CRISTINA DE BORBÓN DEMANA LA SEUA EXCULPACIÓ

Durant la seua intervenció a la vista oral, que jutja el presumpte desviament de més de sis milions d’euros públics a través de l’Institut Nóos, ha sol·licitat la nul·litat de l’obertura del juí oral contra la germana del rei, dictat pel jutge José Castro el desembre del 2014, en comunicar que Manos Limpias «no pot sostindre en solitari l’acusació contra la senyora Cristina».

«Clar que va haver-hi una sentència inicial relativa al que va ser president de Banc Santander, Emilio Botín, que no va ser sotmès a juí en l’anomenat cas ‘cessions de crèdit’ per sol·licitar-ho únicament l’acusació popular, però després una altra, que sense contradir la primera, la va complementar, i una altra més», ha incidit.

«Hauria d’aplicar-se esta doctrina perquè no es remoguen a les seues tombes grans juristes com Gómez Orbaneja i Jiménez de Asúa», ha expressat Silva, qui ha mostrat la seua convicció que este debat seria «un malson» per a tots ells.

I és que, segons el parer del sindicat, el paper de la Infanta va ser imprescindible perquè el seu marit defraudara fins a un total de 337.138 euros en les quotes de l’IRPF corresponents als anys 2007 i 2008 a través de l’empresa de la qual tots dos són copropietaris, Aizoon, i que constituïa una de les mercantils ‘pantalla’ que integraven el conglomerat empresarial ordit per Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres.

El jutge Castro va culminar el desembre del 2014 més de tres anys d’investigacions al voltant de la Infanta i la va asseure a la banqueta. El seu nom va aparèixer en el focus de les investigacions del cas Nóos a finals del 2011, gairebé des del moment en què la Fiscalia apuntara Aizoon –mercantil de la qual la Infanta és copropietària al costat del seu marit– com una de les empreses ‘pantalla’ que integraven l’entramat societari dirigit a desviar els fons obtinguts per part de l’Institut Nóos de les administracions públiques.

Campaner ha ressaltat que la Fiscalia sol·licite l’aplicació d’esta doctrina quan «si d’alguna cosa peca Anticorrupció és de zel acusatori», mentre que «si d’alguna cosa pequen les acusacions populars és d’abús, i esta és la realitat que ens envolta».

Huit detinguts a Gandia per venda de substàncies estupefaents