20.5 C
Gandia
Dimarts, 4 octubre, 2022

La Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC es consolida en Gandia

• Més de 800 participants procedents de 90 empreses es van donar cita el diumenge en la segona edició de l’esdeveniment. La prova va tindre eixida i meta en el barri de Corea i va recórrer els principals carrers del centre històric.

• Els guanyadors de la classificació general van  ser Vicente Bel·lán (Farmàcia Vicente Bel·lán Mifsud) i Maria Boscà, del Departament de Salut de Gandia. A més, va haver-hi trofeus per a equips formats per 2, 3 i 4 membres, i per a autònoms/col·legiats, en modalitats masculina, femenina i mixta.

• El grup Vicky Foods es va emportar al premi a l’empresa amb més participants, i Ale-Hop el de la samarreta més original.

• La prova estava organitzada pel Club d’Atletisme Safor Teika, amb el patrocini d’ESIC Business & Màrqueting School, i la col·laboració de FAES i de l’Ajuntament de Gandia.

Gandia va acollir aquest diumenge la segona edició de la Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC, organitzada pel Club d’Atletisme Safor Teika, amb el patrocini d’ESIC Business & Màrqueting School, i amb la col·laboració de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES) i de l’Ajuntament de Gandia.

La carrera es va estrenar a la comarca l’any 2019, i en 2020 no es va celebrar a causa de la pandèmia, però les xifres i el bon ambient d’aquest 2021 han demostrat que aquest esdeveniment esportiu està consolidat i té un futur assegurat.

La copiosa pluja caiguda la nit anterior va fer que l’organització prenguera la decisió, de matinada, de seguir avant amb l’esdeveniment, però eliminant un tram del circuit, el que envolta al parc Ausiàs March, per a evitar el fang i possibles contratemps. Mentrestant, en un temps rècord, es procedia al muntatge de l’arc d’eixida i el marcatge del circuit, amb l’ajuda dels voluntaris. Finalment, es va demostrar que va ser un encert, ja que, cap al final de l’acte, fins i tot va lluir el sol.

Així doncs, amb un temps ennuvolat, però sense pluja, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, donava l’eixida passades les 9.30 hores en la plaça de l’Exèrcit Espanyol, popularment coneguda com a ‘Jardinet’, en el barri de Corea. Els corredors van passar pels principals carrers del centre, per a tornar de nou al ‘Jardinet’, on es van entregar els avituallaments i trofeus. El ‘speaker’ de la prova va ser el periodista Marc Oliva.

La Cursa de les Empreses de la Safor ESIC es consolida en Gandia 1
Eixida Cursa de Les Empreses

La carrera va comptar amb 815 inscrits (370 dones i 445 homes) procedents de 90 empreses. Els guanyadors de la classificació general van ser Vicente Bel·lán (Farmàcia Vicente Bel·lán Mifsud), amb un temps de 20.13, i María Boscà (Departament de Salut de Gandia), primera dona a travessar la meta, amb 26:24.

Ara bé, es fomentaven els equips d’empreses, per la qual cosa també va haver-hi trofeus per a autònoms/col·legiats, i per a equips formats per 2, 3 i 4 membres d’empreses, en modalitats masculina, femenina i mixta. Per a registrar els seus respectius temps comptava el de l’últim dels integrants a travessar la meta.

En equips de 2 van ser primers en homes Vicky Foods (Alejandro Abellán i Guillermo Cueto), en dones el Departament de Salut de Gandia (Cristina Doménech i Lidia Sales), i en les parelles mixtes també el Departament de Salut de Gandia, amb María Boscà i Salvador González.

En equips de 3 van ser primers en homes Bronzes Jordà (Antonio Climent, Vicente Molió i Juan José Burguera), en dones Vicky Foods (Hayat Hmata, Paula Cañamás i Fadoua El Moudden) i en modalitat mixta de nou Bronzes Jordà, amb Andrés Puig, Luis Romaguera i Susana Costilla.

En els quartets es van pujar al primer calaix en homes Efecte Led (Julio Mascarell, José Manuel Medina, Esteban Bonet i Marc Andrés), en dones Princesalísimo (Montse Mascarell, Ana AndrésSusana Pérez i Carmina García), i en la modalitat mixta Bronzes Jordà, amb José Vicente FausMaría del Carmen Seguí, Agustín de la Propietària i Justo Insa.

En la classificació d’autònoms/col·legiats, els guanyadors van ser Vicente Bel·lán (Farmàcia Vicente Bel·lán Mifsud), amb 20.13, i Mari Martí, d’Electricitat Sergio Pellicer, amb 35:54. El podi masculí el van completar Ximo Fuster (2n) i tercer Tommy Batalov (Associació Probuda). En dones va ser segona Esther Torres (Maresma Administració de Finques) i Ana Borràs, del Col·legi Los Naranjos.

7 EMPRESA MAS NUMEROSA VICKY FOODS foto Col. La Noria
Empresa amb més participants

D’altra banda, el trofeu a l’empresa més nombrosa va tornar a ser, com en 2019, per al grup Vicky Foods, aquesta vegada amb 158 participants, i el premi a la samarreta més original, després d’un ardu debat, ja que hi havia diverses propostes originals, se’l va emportar Ale-Hop (Clau Dénia), amb un divertit disseny de cors roses.

8 MEJOR DISENO DE CAMISETA ALE HOP foto Col La Noria
Millor disseny de samarreta

La carrera es va desenvolupar sota un estricte protocol anticovid. Després de travessar la meta i abans de recollir l’avituallament, en un itinerari preestablit, va haver-hi voluntaris que van facilitar màscares als corredors i gel hidroalcohòlic. D’altra banda, la prova va servir per a dinamitzar el barri de Corea, especialment en el sector de l’hostaleria, que va obrir un diumenge per a oferir nombrosos esmorzars i menjars als grups de participants.

Va haver-hi tres punts d’animació, un al carrer Magistrat Català amb batucada, un altre amb DJ en creuar la Passarel·la per als vianants, i un altre en la plaça de l’Escola Pia, així com uns altres de les comissions falleres.

En el lliurament de trofeus van participar per part d’ESIC Business & Màrqueting School en la Comunitat Valenciana, el seu director, Agustín Carrilero, i la directora de Comunicació, Esbarzer León, el president del CA Safor Teika, Vicent Boscà, l’assessora del Departament de Comerç de l’Ajuntament de Gandia, Vicenta Ferrer, la regidora d’Esports, Lydia Morant, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau.

L’organització vol agrair a tots els voluntaris, tant del mateix club com de les associacions de veïns de Corea, comissions falleres Marqués de Camp-Perú, Màrtirs, Jardinet, i Serpis, així com als veïns de Benipeixcar, el Raval i membres del Gandia Hoquei Club, a més de Protecció Civil, Creu Roja i Policia Local, que van vetlar perquè la prova transcorreguera sense incidents. Creu Roja no va realitzar cap atenció sanitària.

Articles relacionats