21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

La Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC arriba a la seua tercera edició

• La carrera se celebrarà a Gandia el diumenge, 6 de novembre, amb eixida i meta en el barri de Corea i una distància d’uns 6 km. Foment d’AIC Gandia va acollir el dijous passat la presentació.

• El primer any va ser en 2019, en 2021 va tornar amb algunes restriccions i s’espera que en aquest 2022 es recupere la normalitat i hi haja molts més participants i equips.

• Els dies 4 i 5 de novembre el recinte de Fira Mercat Gandia acollirà la Fira de les Empreses, on també es podran recollir els dorsals.

Foment d’AIC Gandia va acollir la presentació de la tercera edició de la Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC, que se celebrarà diumenge que ve, 6 de novembre, en la capital de la comarca. En l’acte es van donar cita els representants i membres de l’entitat organitzadora, el Club d’Atletisme Safor Teika, col·laboradors, de l’Ajuntament de Gandia, de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor (FAES), ESIC Business & Màrqueting School, resta de patrocinadors, i alguns alcaldes i regidors de la comarca, entre altres.

També va haver-hi una representació de voluntaris que s’implicaran en aquesta prova, en concret de l’associació de veïns de Corea, les comissions falleres de Corea, Màrtirs, Marqués de Camp-Perú, Serpis i Jardinet, i altres col·lectius que tradicionalment col·laboren amb el club, com el Gandia Hoquei Club, o els veïns del Raval i de Benipeixcar.

L’acte va estar presentat per la periodista Puri Naya directora de Comunicació de l’empresa Teika. A més, va moderar una taula redona en la qual responsables de diverses empreses van comentar les seues experiències amb aquesta carrera i van parlar sobre l’esport com un element clau dins de la responsabilitat social corporativa.

En el torn de discursos van intervindre el president del club, Vicent Boscà; la responsable de Projectes en Investigació i Innovació d’ESIC Business & Màrqueting School, Sandra Enri; i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto.

Vicent Boscà va assenyalar que la carrera “és una oportunitat per a donar visibilitat al teixit productiu tan divers que tenim a la Safor”, i va animar que se sumen més col·lectius, “des de tallers, oficines, fàbriques, comerços, establiments d’hostaleria, o fins i tot, per què no, professions liberals”. Boscà va recordar que “com a entitat sense ànim de lucre, els recursos que obté el club d’aquestes carreres ens ajuden a millorar l’escola d’atletisme i triatló, a facilitar que els xiquets puguen practicar aquests esports a preus mòdics per a les famílies”.

Sandra *Enri va traslladar l’“afecte especial” que ESIC té amb la Safor, on també desenvolupen activitats formatives. I va afegir que, a pesar que la tecnologia facilita la vida a les empreses, “hem de cuidar les emocions i les relacions entre les persones, i esdeveniments com aquesta carrera ajuden a això i a fer valdre el benestar físic i psicològic”.

Va tancar l’acte José Manuel Prieto, qui va recordar que ja va donar suport a aquesta carrera en 2019 quan era president de la Junta de Districte de Corea, perquè, a més de cohesionar el barri, té com a objectiu “extrapolar els valors de l’esport al món laboral”. L’alcalde va afegir que des del Govern local “som conscients de les dificultats que estan travessant famílies i empreses en aquests moments, però precisament per això, ara més que mai cal oferir tot el potencial de l’Administració per a generar oportunitats i fer que Gandia siga una ciutat atractiva per a invertir, amb la col·laboració pública i privada”.

D’altra banda, Prieto va afegir que, una vegada més, l’Ajuntament de Gandia facilitarà la inscripció a la carrera a tots els treballadors municipals que desitgen participar en ella, als qui a més se’ls regalarà una samarreta corporativa de “Gandia, ciutat de l’esport”, perquè es visibilitze millor l’equip municipal.

Tertúlia

Pel que respecta a la taula redona, van intervindre María Ferri (Destil·leries Ferri), Kico Jordá (CEO de Bronzes Jordá), Beatriz Martínez (directora del RH Bayren Hotel & SPA), i Artur Vélez, conseller delegat de Tableprint Internacional. Tots ells van coincidir que implicar els seus respectius departaments en aquesta carrera en edicions anteriors va resultar molt beneficiós, no sols per a bandejar el sedentarisme, sinó per a crear més companyonia dins de l’empresa.

A més, van indicar que la carrera ja la tenen en el calendari quasi al mateix nivell que el menjar o el sopar de Nadal. L’esdeveniment va finalitzar amb un vi d’honor.

5 RECORRIDO CURSA DE LES EMPRESES DE LA SAFOR ESIC 2021
Undefine

Samarreta i recorregut

L’eixida d’aquesta tercera Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC serà el diumenge, 6 de novembre, a les 9.30 hores en la plaça de l’Exèrcit Espanyol, popularment coneguda com ‘el Jardinet’, en el barri de Corea, i recorrerà els principals carrers del centre històric, per a tornar de nou al ‘Jardinet’.

El circuit és el mateix que en l’edició de 2021, amb una distància d’uns 6 km. Hi haurà un avituallament enfront de la seu de Foment d’AIC i un altre en meta, amb borsa del corredor. També hi haurà animació per part del club i de les comissions falleres del districte.

La samarreta oficial és tècnica i amb fons blau. Amb tot, moltes empreses correran amb el seu propi equipament, i en aquest sentit també competeixen cada vegada més pel cobejat trofeu a la samarreta més original.

Podran participar treballadors i emprenedors de qualsevol sector productiu de la comarca, representant a la comarca de manera individual o per equips.

Si es realitza de manera individual, hi haurà dos modalitats; una per a autònoms i professionals col·legiats, i també per lliure, per a aquells corredors que vulguen participar, pertanguen o no a una empresa. Respecte dels equips, poden ser de 2, 3 o 4 integrants, tant en categoria femenina com masculina, i fins i tot mixtos. En tots els casos caldrà acreditar un vincle amb l’empresa en els últims sis mesos.

Fira de les Empreses

Les inscripcions es van obrir fa uns dies a un preu de 8 euros amb samarreta, dorsal i borsa del corredor, i el següent tram serà a partir del 27 d’octubre. El cronometratge de la prova es realitzarà mitjançant xip electrònic d’un sol ús situat en el dorsal.

D’altra banda, els dies 4 i 5 de novembre se celebrarà en el recinte de Fira Mercat Gandia, en la plaça del Prado, la Fira de les Empreses, amb empreses patrocinadores de l’esdeveniment i de serveis auxiliars. Els interessats a exposar els seus productes i serveis encara poden inscriure’s. També servirà com a punt de recollida de dorsals.

La primera edició es va celebrar el 6 d’octubre de 2019, i va ser tot un èxit, tenint en compte que era la primera vegada que s’organitzava a la comarca una carrera específica per a empreses. En 2020 no va arribar a celebrar-se, a causa de la pandèmia, i va tornar amb més força en 2021, el 21 de novembre, encara que amb algunes restriccions. En l’edició de 2022 es confia a recuperar la normalitat i augmentar el nombre de participants i equips.

Articles relacionats