22.9 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

La Cursa de la Dona Vicky Foods ajudarà a la investigació de l’esclerosi múltiple

• Una part de cada inscripció es destinarà al projecte que lidera el doctor Bonaventura Casanova en l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe de València.

• A aquesta mateixa causa se sumarà la recaptació per la venda de taps de plàstic a un reciclador autoritzat, en una iniciativa de recollida que impulsen la Cursa i FCC Medi Ambient.

• La carrera se celebrarà diumenge que ve, 27 de març, amb eixida en l’avinguda de les Esclaves, a Gandia. Les inscripcions es tanquen aquest dimecres.

La XIII Cursa de la Dona Vicky Foods, que se celebrarà a Gandia diumenge que ve, 27 de març, a més de fomentar l’esport entre les dones, també secundarà, com cada edició, a un projecte relacionat amb elles.

Aquesta causa és la que ja estava prevista en 2020. Es tracta d’ajudar econòmicament a la investigació sobre esclerosi múltiple que lidera el doctor Bonaventura Casanova en la Unitat de Neuroimmunologia de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe de València.

L’esclerosi múltiple és una malaltia crònica i autoimmune del sistema nerviós central. Es diagnostica generalment entre els 20 i els 40 anys i és la causa principal de discapacitat no traumàtica en adults joves. L’objectiu de l’estudi és identificar biomarcadors en el pacient per a millorar el diagnòstic i determinar la seua evolució.

Té la particularitat que afecta més dones que a homes, amb un 75% dels casos, i aquesta ha sigut una de les raons per la qual destinar aquests fons a aquest projecte.

Per desgràcia, no existeix una prova mèdica específica per a diagnosticar-la. Per això és important identificar marcadors, és a dir, trobar substàncies en la sang o en altres fluids que informen sobre què està ocorrent en el sistema nerviós central o com evolucionarà la malaltia. Aquestes substàncies es denominen biomarcadors i són presents en líquids biològics com la sang o el líquid cefalorraquidi que banya al cervell.

“Disposar d’aquests biomarcadors ens permetrà atacar a la malaltia de forma més primerenca per a previndre la discapacitat a llarg termini, augmentar l’eficàcia de la teràpia i disminuir els efectes secundaris derivats del tractament. En definitiva, això millorarà en gran manera la qualitat de vida dels pacients”, assenyala el doctor Casanova. La investigació també pot ajudar a les pacients amb esclerosi múltiple que vulguen ser mares, a causa de les repercussions que té el tractament. A aquesta causa es destinarà una part de l’import recaptat amb les inscripcions.

Taps solidaris

I a aquesta recaptació també se sumarà una altra quantitat, la que s’aconseguisca amb la venda de taps de plàstic recollits en una altra iniciativa, que impulsen la Cursa i FCC Medi Ambient, aquesta última empresa dins del seu projecte de “Compromís amb la Comunitat”. En diversos edificis públics de Gandia s’han instal·lat papereres per a recollir aquests taps, per la qual cosa es fa una crida a la ciutadania perquè els depositen allí. Estaran fins que acabe el mes d’abril. Els taps es vendran a un reciclador autoritzat i els diners recaptats es donarà al mateix projecte del doctor Casanova.

Dimecres, últim dia

Les inscripcions de la Cursa es tanquen aquest dimecres, 23 de març, tant en la pàgina web oficial (www.cursadeladonagandia.com, fins a la mitjanit del dimecres) com en els punts físics d’establiments col·laboradors, entre ells quatre botigues de la cadena Milar: en Plaza Mayor Gandia, Milar Vidal de Dénia i Milar Senent a Sueca i Cullera.

Les dones que es van inscriure en 2020 tenen assegurat automàticament el seu dorsal per a 2022. La carrera recupera enguany el seu circuit original. L’eixida tindrà lloc a les 11 hores des de l’avinguda de les Esclaves i la meta serà en el mateix espai.

La recollida de dorsals serà el divendres i el dissabte en la plaça del Prat, on també s’està ultimant la Fira de la Corredora, un esdeveniment amb animació musical i esportiva, així com amb expositors comercials.

Les papereres per a recollir taps de plàstic estan situades en els següents punts: poliesportiu municipal, pavelló del Raval-Benipeixcar, camp de futbol de Roís de Corella, centres socials de Roís de Corella, Santa Anna i Marcel·lí Pérez, Centres de Convivència de Roís de Corella i de Corea, Biblioteques Central i de Benipeixcar, UPGUPI, UNED, Mercat del Prado, Centre de Música del Grau de Gandia, Central de la Policia Local, i els col·legis Joan Martorell, Joan XXIII, Cervantes, Mondúver, Roís de Corella, Les Foies, Botànic Cabanilles, Sant Francesc de Borja, Escoles Pies i Benipeixcar.

Articles relacionats