17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

La Cúpula de Sant Blai de Potries deixa d’estar en perill d’afonament

L’Ajuntament de Potries, amb recursos propis, salvaguarda el futur d’un patrimoni molt estimat pel veïnat, que a més és Bé de Rellevància Local, i garanteix la seua pervivència per a futures generacions.

Hui han conclòs els treballs de rehabilitació de la Cúpula de la capella de Sant Blai, ubicada en l’Església dels Sants Joans de Potries. S’han solucionat així les filtracions d’aigua provocades pel deteriorament del sostre, que posaven en perill la seua estructura.

L’actuació s’ha portat a terme per part de l’Ajuntament de Potries per un valor de 50.000 €, fruit de l’acord amb l’Arquebisbat i la Parròquia de Potries, a canvi dels terrenys de l’antic frontó. L’acord continuarà ara amb una segona fase on s’intervindrà en l’interior de la cúpula per a tapar les clivelles.

La intervenció ha seguit un important seguiment tècnic per tal que s’actuara no sols per a consolidar l’estructura, sinó per a mantindre al màxim el valor patrimonial de la cúpula. Així, s’han hagut de canviar les teules originals (la gran majoria trencades pel pas del temps) per unes noves, respectant els colors originals i els materials.

Campanari Potries 1

A l’actuació s’ha afegit, fora de l’acord inicial, la instal·lació d’un nou penell per valor de 780 €, seguint l’anterior deteriorat pel pas del temps i els coneixements teològics del rector de la Parròquia.

Articles relacionats