21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

La Crida pel Finançament es reuneix amb el Síndic Major de Comptes

La Crida pel Finançament s’ha reunit amb Vicent Cucarella, síndic Major de Comptes, per avaluar conjuntament l’informe de la Sindicatura sobre el deute de la Generalitat. Aquest destaca que, des de l’inici autonòmic, fa 40 anys, la Generalitat ha patit un dèficit pressupostari estructural.

Aquesta situació ha provocat que el País Valencià siga el territori més endeutat respecte del PIB. Un dèficit que no ve provocat per efectuar unes despeses superiors a la mitjana autonòmica, sinó per uns ingressos inferiors a aquesta, entre els quals destaquen els procedents del sistema de finançament autonòmic que suposa un clar espoli dels nostres recursos.

Des de la Crida pel Finançament hem informat al Síndic del pla de treball per a continuar informant i sensibilitzant al conjunt de la ciutadania valenciana dels greus efectes socials que la situació d’infrafinançament, infrainversions estatals i el cost del deute il·legítim generen a les valencianes i valencians en la seua vida diària i al mateix autogovern.

Articles relacionats