17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

La cotització dels cítrics valencians per  baix d’altres regions citrícoles

– La cotització de cítrics en altres zones d’Espanya continuen imparables mentre que en la Comunitat Valenciana es mantenen des de fa algunes setmanes.

Un exemple ben clar és el de la varietat oronules molt nombrosa a la regió de Múrcia, a més de ser primerenca i que s’està cotitzant a 9 euros l’arrova, mentre que en la Comunitat Valenciana es troba entre 6 i 7 euros.

Aquesta és la tònica general en el territori valencià i en un any com aquest on el minvament i la demanda és alarmant, els preus que perceben els agricultors valencians és francament baix comparat als que s’estan cotitzant entre altres regions citrícoles.

Actualment la varietat navelina, la més nombrosa de tot el territori es troba entre els 3,60 i 4,50 € l’arrova mentre que a Múrcia no baixa de 4,20 € l’arrova. Quant a altres varietats nombroses a la Safor, com són la clemenules i clemenvilla està la cotització entre les 4,20 i 5,20 € l’arrova.

Cal destacar que el comerç està intentant fer apilament en aquests moments de navelate i valència, sent varietats que es colliran dins de 8 o 9 mesos el que demostra que els cítrics és la fruita estrela per a aquesta temporada 2020-21 a causa del Covid-19.

Consultades fonts del sector citrícola de la Safor assenyalen que “L’agricultor valencià no ha de caure en la cultura de la por i ha de defensar els seus interessos al més alt nivell com ocorre en altres comunitats autònomes“.

Articles relacionats