LA COOPERACIÓ TAMBÉ ÉS MOTIU DE GRESCA POLÍTICA

L’Ajuntament de Gandia ha anunciat que recupera la partida econòmica per a convenis amb ONG’s i entitats locals que treballen en diferents projectes d’ajuda a les persones més vulnerables dels denominats països en via de desenvolupament. Ho anunciat aquest dimecres el regidor de Responsabilitat Social, que inclou el departament de Cooperació, Nahuel González, qui ha tirat d’ironia en assenalar que “és l’única partida que no va deixar a zero el PP. No obstant, el PP assenyala que la partida ja existia abans del relleu al govern i que es va reservar de la nòmina dels regidors fins a reunir una quantitat significativa que es puguera destinar a la cooperació, motiu pel qual no se’n va fer ús. 

 

“Som conscients que a Gandia hi ha també gent molt necessitada, a la qual estem ajudant mitjançant diferents línies com les ajudes d’emergència, contra la pobresa social, mediant en els desnonament, habilitant més habitatges socials, etc. Però també és de justícia que Gandia torne a ser solidària. Una de les úniques partides que no ens vam trobar exhaurides en arribar al govern va ser la de 48.000 € per a cooperació internacional. Per alguna raó, el PP no va voler gastar-se els diners que ell mateix va pressupostar”.

La quantitat econòmica de 48.000 € es distribuirà en dos anys de la forma més democràtica i transparent possible, seegons Nahuel Gonález. Així, es crearan unes bases perquè les entitats i ONG’s de Gandia puguen presentar els seus projectes, i es triaran els millors. També es reservarà una quantia econòmica per a qüestions puntals com catàstrofes humanitàries, com ara la crisi dels refugiats, el terratrèmol a l’Equador, etc…

“La ciutadania pot sentir-se orgullosa perquè té un govern que pensa en les persones, en les d’ací i en les que viuen fora de les nostres fronteres”, ha conclòs el regidor de Més Gandia.

 

El Grup Municipal Popular, per la seua banda, ha mostrat la seua “sorpresa” i “enorme decepció” en conèixer les crítiques de Nahuel González al voltant de la retenció del 0,7% de les nòmines dels regidors. “Per regla general, aquestes s’acumulen fins a aconseguir una quantia digna, per a posteriorment dedicar-ho a projectes de caràcter social”, apunten des del PP.

Els populars han recordat que l’actual xifra de 48.000 € s’aconsegueix, després de realitzar un detallat treball d’estalvi d’eixos diners durant part de l’última legislatura de José Manuel Orengo i de l’anterior, d’Arturo Torró.

El Grup Municipal Popular recorda a Nahuel González que ha sigut pràctica habitual retenir eixa quantia simbòlica de les nòmines dels regidors, per a quan ja s’haguera aconseguit una xifra sifgnificativa, poder destinar-la a projectes socials.
El regidor del PP Víctor Soler li ha recordat a l’edil de Benestar Social que “no es tracta de veure qui es gasta abans els diners i damunt criticar a tots els regidors d’anteriors corporacions per guardar eixos diners. Sempre hi ha hagut un consens sobre aquest tema, i s’ha anat guardant eixos diners fins a obtenir una quantia significativa, per a acabar per consens destinant-la a projectes socials”.

Soler li ha retret a González que “amb eixa actitud i falta de lleialtat institucional queda desmerescuda qualsevol opinió. És un tema col·laboratiu, que és de tots i del qual hem sigut i som partícips tots els regidors de fins a tres legislatures vista, comptant l’actual”.

Finalment, els populars han sol·licitat a Nahuel González unes disculpes públiques dirigides cap a tots els edils del PSOE de Gandia, Bloc-Verds: Compromís per Gandia, Plataforma de Gandia, Ciutadans de Gandia, els seus companys de Més Gandia i els propis edils del PP de Gandia, per les seues “inadequades paraules”.

Et Pot Interessar