17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

La Confraria de pescadors del Grau tornarà a recollir les meduses de les platges de Gandia

– L’Ajuntament de Gandia i Confraria de pescadors del Grau reediten l’acord per a la recollida de meduses de les nostres platges

– Un total de 18 barques, en diferents torns, faenen des de hui mateix i fins a setembre en la captura dels celenterats, causants de les picadures molestes. Millora la qualitat de l’aigua i, alhora, representa un benefici afegit per al sector pesquer, molt afectat per la crisi de la Covid-19.

– Alícia Izquierdo: “Agraïm que, un any més, la Confraria de pescadors se sume a aquesta campanya que, a més a més, ajuda a garantir la netedat de les nostres platges, pensant sobretot en la temporada turística”.

– Miguel Ángel Picornell: “L’acord té molts avantatges: Per als pescadors del Grau representa ingressos extres en època de baixa activitat i els usuaris de les platges es protegeixen de les picadures de les mesures”.

L’Ajuntament de Gandia i la Confraria de Pescadors han reeditat el conveni de col·laboració per a la campanya de recollida de meduses de les platges de Gandia fins al mes de setembre.

La regidora delegada de Pesca, Alícia Izquierdo, acompanyada del president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell i del president de la Confraria de Pescadors del Grau, Domingo Ciurana, ha esperat aquest matí al port pesquer l’arribada de les primeres barques.

En total, s’han adherit a la campanya 18 pesqueres, que afaenaran durant 44 dies en diferents torns, coordinades per la confraria.

Fotografia Ajuntament de Gandia. Àlex Oltra 

Articles relacionats