La Comunitat Valenciana rebrà la setmana vinent 401.400 dosis de vacunes contra la COVID-19

– Es tracta de l’enviament setmanal més elevat des que s’inicia, fa quatre mesos, el procés de vacunació de la ciutadania

– En aquests 18 mesos s’han administrat 1.574.074 dosis i hi ha ja 411.342 valencians i valencianes que compten amb la pauta completa

En concret la farmacèutica Pfaizer remetrà 187.200 dosis; Astrazeneca, 168.000 dosis; Moderna, 32.800 dosis, i Jannsen, que pauta una única inoculació, enviarà 13.400 vacunes.

Lideratge en el ritme de vacunació

D’altra banda, el ritme de vacunació es manté en la Comunitat per damunt de la mitjana d’Espanya: s’han administrat el 92,7% dosis de les rebudes, enfront del 88% de mitjana. Aquestes xifres estan permetent que la Comunitat lidere, al costat d’Andalusia, el ritme de vacunació..

Respecte a les persones en residències, quasi el 100% (el 99,8%) ha rebut ja una dosi i el 93% ja té les dues. Així mateix, el 100% de les persones majors de més de 80 anys ja han rebut almenys una dosi i el 90% estan vacunades amb la pauta completa. D’altra banda, en la franja de la població d’entre 70 i 79 anys la cobertura d’una dosi és del 71,9%, i el 5,8% d’aquestes persones estan vacunades.

Universalització de les vacunes

La vacunació és un actiu fonamental per a la recuperació i en què ha d’universalitzar-se. «Enfront d’una pandèmia global, cal donar una resposta global», ha defensat el cap de l’Executiu, que ha avançat que tornarà a plantejar la setmana vinent aquesta reivindicació davant el Comité de les Regions.

El responsable del Consell ha indicat, d’altra banda, que confia que els laboratoris complisquen amb els seus compromisos i mantinguen en les setmanes successives els subministraments establits.

Puig ha agraït als equips de vacunació la seua professionalitat i ha afegit que la societat valenciana «ha demostrat la seua gran maduresa, el seu gran compromís col·lectiu» en el compliment de les normes sanitàries, la qual cosa ha permés que la Comunitat Valenciana siga durant sis setmanes l’autonomia amb la menor taxa d’incidència.

Et Pot Interessar