19.3 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

LA COMUNITAT VALENCIANA, LA SEGONA ON MÉS PUJA EL PREU DE L’HABITATGE

 

Aquest increment en els preus de l’habitatge obliga les famílies a augmentar l’esforç per comprar un pis. Segons l’informe de Mitula Group, una família canària ha de dedicar el total de la seva renda durant 8.67 anys per poder accedir a un habitatge, mentre que a l’octubre suposava 7.61 anys.

Una altra zona costanera amb predomini de l’habitatge de vacances, el País Valencià, és la segona comunitat amb major pujada de preus durant el període analitzat, amb un augment del 1.14% durant el quart trimestre de l’any. Així, el preu mitjà de l’habitatge es va situar al desembre en 1245 euros / m2, el que suposa que una família mitjana ha de dedicar 7.42 anys de la seva renda a pagar un pis.

La Rioja, Navarra i Múrcia, on més cauen els preus

Tres àrees en què l’esforç per accedir a un habitatge és molt menor que en altres zones. Així, a La Rioja (4.83) i Navarra (5.77) la renda familiar necessària (expressada en anys) suposa menys de la meitat que a les Balears.

Mitula Group

Des d’una font de més de 10 milions d’anuncis, l’àrea estadística del grup desenvolupa una metodologia de neteja de la informació, assegurant uns estàndards de qualitat adequats i extreu una mostra representativa del mercat espanyol amb més de 420.000 anuncis al seu mostra.

Articles relacionats