9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

La Comunitat Valenciana és l’autonomia amb més baixada d’atur al juliol

-En termes anuals la valenciana és l’autonomia on més ha crescut percentualment l’afiliació (+4,76%).

– El mercat de treball valencià continua mantenint el seu dinamisme, amb una recuperació completa de l’ocupació perduda durant la pandèmia

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat el mes de juliol en la Comunitat Valenciana, fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i que reflecteixen que 2.937 (-0,84%) valencianes i valencians han deixat d’estar inscrits com a demandants d’ocupació.

Nomdedéu ha destacat el fet que la Comunitat és l’autonomia amb més baixada d’atur en termes absoluts, “revertint la tendència negativa que s’ha registrat de mitjana en el conjunt d’Espanya (+0,11%)”.

El director general de *Labora ha incidit en què la reducció de l’atur ha sigut especialment intensa entre les persones sense ocupació anterior (-9%) i, particularment, entre els joves (-21%).

El secretari autonòmic d’Ocupació ha destacat també les xifres anuals: “Des del mateix mes de l’any passat, l’atur en la Comunitat Valenciana s’ha reduït en 77.137 persones (-18,24%), la millor xifra anual de la història i superior en tres punts a la mitjana de l’Estat”.

Nomdedéu s’ha referit també a les dades d’afiliació a la Seguretat Social, que s’ha incrementat en 2.298 persones (+0,11%), una xifra superior al comportament negatiu registrat de mitjana al conjunt de l’Estat (-0.04%). Així mateix, ha remarcat que en termes anuals la valenciana és l’autonomia on més ha crescut percentualment l’afiliació (+4,76%).

Quant als sectors, Enric Nomdedéu ha destacat que la baixada s’ha produït “pràcticament en totes les àrees d’activitat, especialment en la indústria”, la qual cosa implica, segons ha explicat, que són posats de més qualitat i valor afegit.

“Així -ha valorat-, podem reafirmar que el mercat de treball valencià continua mantenint el seu dinamisme, amb una recuperació completa de l’ocupació perduda durant la pandèmia”.

Articles relacionats