10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

La Comunitat Valenciana comença l’any 2021 amb un increment d’exportacions del 2,8% el mes de gener

– En l’àmbit estatal, les exportacions baixen un 11,4% en el primer mes de l’any

– La Comunitat se situa com la segona comunitat autònoma més exportadora, amb el 12,2 del total estatal

Les exportacions de la Comunitat Valenciana han aconseguit un valor de 2.497,4 milions d’euros el mes de gener de 2021, la qual cosa representa un increment del 2,8% respecte al mateix període de l’any anterior, segons dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana dependent de la Secretaria d’Estat de Comerç.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, s’ha mostrat moderadament optimista davant un “increment de les exportacions de la Comunitat Valenciana el mes de gener que contrasta amb el descens de les exportacions espanyoles, situat en un 11,4%” respecte al mateix període de l’any anterior.

“Queda molt per fer i per això mantenim el nostre compromís amb la internacionalització i amb les empreses que estan apostant pels mercats exteriors”, ha indicat.

Rafa Climent ha destacat que “podem afirmar que estem en la senda correcta i per això és imprescindible continuar treballant estretament amb i per a les empreses amb la finalitat de recuperar les xifres d’exportació”.

Per sectors, l’agroalimentari lidera l’exportació de la Comunitat amb un valor de 689,9 milions d’euros i un ascens del 7,9%; li segueix el capítol d’automoció amb 405,5 milions d’euros i un ascens del 24,5% (amb un destacat augment dels automòbils del 36,6%). En tercer lloc, se situen les semi manufactures no químiques, amb un valor de 368,6 milions d’euros i un ascens del 5,9%. Els productes ceràmics experimenten un increment del 10,6%. Béns d’equip amb 315,1 milions d’euros, creix un 15,4%.

Tant els productes químics com les manufactures de consum experimenten descensos el mes de gener, situats en un 7,9% i un 21%, respectivament.

Per àrees geogràfiques

Per destins, les exportacions de la Comunitat Valenciana dirigides a la UE el gener de 2021 ascendeixen a 1523,1 milions d’euros, amb un ascens del 7,9%.

En aquesta àrea, Alemanya, França, el Regne Unit i Itàlia encapçalen la classificació. Tots ells amb creixements. Destaquen els ascensos experimentats per les exportacions dirigides al Regne Unit, amb un 27,6% i a Alemanya, amb un 21,5%.

Els països de la resta d’Europa experimenten també un destacat augment del 18% mentre les exportacions destinades a Amèrica, Àsia i Àfrica experimenten descensos del 15%, 12% i 10% respectivament. En aquestes àrees destaquen els augments de l’Índia, amb un 12,2% i Emirats Àrabs amb un 15,5%.

Articles relacionats