4.2 C
Gandia
Dilluns, 17 gener, 2022

LA COINCIDÈNCIA DE FALLES, SETMANA SANTA I EL SANSAN FESTIVAL OBLIGUEN A DESPLEGAR UN DISPOSITIU ESPECIAL DE SEGURETAT

Les xifres de ciminalitat a la ciutat de Gandia els dos primers mesos de l’any han disminuïtun 14% respecte del mateix periode de 2015, segons s’ha donat a conèixer a la reunió de la Junta Local de Seguretat (JLG) celebrada este dimecres, on també s’ha coordinat el dispositiu especial per a Falles, Setmana Santa i el SanSan Festival, que enguany es solapen. La Junta ha estat presidida per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i han participat la regidora delegada de Seguretat Ciutadana, Àngels Pérez; el comissari en cap de la Policia Nacional, Armando Jiménez; Pedro Monleón, capità de la Companyia de Gandia de la Guardia Civil; Juan Antonio Vélez, tinent del destacament de Trànsit; Luis Maicas Lozano, inspector de la Unitat Adscrita de la Policia Autonòmica; Àlvar Tur, cap del Parc de Bombers de Gandia, i Marc Cuesta, intendent principal cap de la Policia Local Gandia.

 

Durant la trobada s’han exposat les dades sobre l’evolució de delictes i faltes durant el període comprès entre l’1 de gener i el 15 de febrer d’enguany. Així, el nombre total d’infraccions, comparat amb el mateix període de l’any passat, indica una disminució mitjana del 14,30%. Destaca la baixada d’un 17% en els delictes greus i menys greus i una disminució de 20% en els delictes lleus.
D’aquesta manera, es continua la tendència de disminució dels delictes i faltes que es va produir durant la passada campanya de Nadal i Reis que, gràcies al dispositiu posat en marxa, va suposar també un augment de les sancions per comportaments incívics i un augment de les sancions relacionades per generar soroll i molèsties.

Pel que fa a la resolució dels delictes greus i menys greus, la xifra se situa en un 67%, per sobre de poblacions de similars característiques. Una altra dada a destacar és que l’eficàcia total dels Cossos de Seguretat de l’Estat a la nostra ciutat, s’ha incrementat en 3,8 punts respecte al mateix període de temps de l’any 2015. A més, també és destacable que les denúncies per violència de Gènere s’han reduït en un 22%.

Un altre dels temes abordats durant la JLG han estat els dispositius que el Cos Nacional de Policia, la Policia Local i la Guàrdia Civil, juntament amb els bombrers i Protecció Civil, estan preparant de cara a la celebració de les Falles i la Setmana Santa on el final de les festes de Sant Josep coincideix pràcticament amb l’inici de la Setmana Santa gandiana.

Pel que fa a Falles, Àngels Pérez ha destacat que “la Policia Local comptarà amb 44 efectius dividits en torns de matí, versprada i nit mentre que Protecció Civil comptarà amb 62 persones que faran tasques de reforç i prevenció en els diversos actes previstos durant els dies de festa”.

Pel que fa al Cos Nacional de Policia, es posaran en marxa tres dotacions en patrulla preventiva durant el dia, 6 policies per les vesprades i nits adscrits al Grup de Resposta Immediata i un total de dos equips de la unitat del Grup Operatiu de Resposta (GOR), compossats per 6 agents cada un, durant les nits destinats a vigilar les revetlles i les zones de major confluència de gent.

Per la seua banda, la Brigada de Seguretat Ciutadana, aportarà el treball de 70 agents que es coordinaran amb la Policia Local per a la distribució de serveis dins de la ciutat.

Marc Cuesta ha afirmat que “estem molt satisfets amb les dades de la baixada de la delinqüència que ens ha facilitat el comissari de la Policia Nacional. Aquest any tenim el problema de que les festes de Falles i Setmana Santa es solapen al que cal afegir la celebració del Sansan”.
Pel que fa al festival de música, Cuesta ha informat que “estem a l’espera que els organitzadors contacten amb l’ajuntament i la Conselleria per coordinar tot el dispositiu però nosaltres ja hem preparat tot el que creiem que serà necessari”.

Articles relacionats

últims articles