La Clàssica Comunitat Valenciana 1969 – Gran Premi València passarà per la Safor-Valldigna

– La Clàssica Comunitat Valenciana 1969 – Gran Premi València pujarà el Coll de Rates en la seua part inicial

– La prova, que obrirà la temporada a Europa, constarà de 150 km entre La Nucia i València

El Coll de Rates, un dels ports més emblemàtics de la província d’Alacant i pel qual entrenen durant aquests mesos d’hivern molts equips professionals, serà la principal dificultat muntanyenca de la Clàssica Comunitat Valenciana 1969 – Gran Premi València, prova que torna al calendari internacional 16 anys després de la seua desaparició.

L’organització, amb el Club Ciclista La Marina i SLT Sport al capdavant, ha donat a conéixer hui el recorregut d’aquesta 52a edició que partirà dones de La Nucia i finalitzarà en el passeig de l’Albereda de València. El trajecte, de 150 quilòmetres, tindrà una primera part exigent i una segona totalment plana.

Els ciclistes partiran de La Nucia en direcció a Callosa d’en Sarrià i Bolulla, des d’on enfilaran el Coll de Rates pel seu vessant de Tàrbena de 14’2 km, fins als 628 metres d’altitud. Des del cim de Segona Categoria, en el km 25, la carrera afrontarà un descens passant per Parcent, Alcalalí, Llosa de Camacho, Pedreguer, Beniarbeig, Ràfol d’Almunia i Pego.

A partir de llavors, en el km 70, la carrera deixarà la província d’Alacant i s’endinsarà en la de València per Oliva. Els ciclistes tindran per davant 80 km totalment plans en els quals els equips tractaran de reincorporar a l’escamot i protegir al màxim als seus homes ràpids pensant en una hipotètica «volatta» final.

L’únic esprint especial de la jornada estarà situat en la localitat de Xeraco, en el quilòmetre 88. Des de poc abans, concretament des de Gandia, la carrera discorrerà paral·lela a la mar, per la qual cosa l’entrada del vent podria també influir en el desenvolupament de la prova.

L’afició de Tavernes de la Valldigna, Cullera, Mareny de Barraquetes, El Perelló, El Saler o Pinedo també podrà gaudir del pas de la caravana ciclista pels seus municipis.

La Clàssica Comunitat Valenciana 1969 – Gran Premi València, donarà el pròxim 24 de gener el tret d’eixida a la temporada a Europa.

La carrera va tindre diverses denominacions entre 1969 i 2005. La primera d’elles –Gran Premi València- tornarà a estar present ara en el nom de la carrera.

En el seu mig segle de vida, va comptar amb grans vencedors de la talla de Domingo PerurenaNoël DejonckheereMathieu HermansSean Kelly,Laurent JalabertMario CipolliniErik ZabelAlesandro Petacchi o  Óscar Freire.

Et Pot Interessar