25.1 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

La Casa de Cultura Marqués de González de Quirós compleix 20 anys

– Tonet Durà, l’artista i il·lustrador gandià, ha plasmat la icona dels paons reials que campaven antigament al jardí de la Casa de la Marquesa. Ha fet una fusió del paó del logo inicial amb el número 20, on el 2 representa la imatge del paó amb les plomes, que són les fases de la lluna.

– Nahuel González, regidor de Cultura: “El logo el vam encomanar a Tonet Durà, seguint la línia del logo original de la Casa de Cultura fet per Toni Durà i demostrant que aquest 20 aniversari, tot i no poder fer totes les activitats previstes, ho celebrarem d’una forma més humil, però fent que tota la ciutat recorde la importància de la nostra cultura i història”.

– Tonet Durà: “L’encomanda del logo va ser molt especial, perquè 20 anys enrere la imatge la va fer el meu pare”.

– La pancarta es penjarà hui a la façana de l’edifici jornada en la qual es commemora el 20 aniversari. L’acte es podrà veure el mateix dia a les 19 hores també a les xarxes socials del departament de Cultura.

– Serà a la tardor quan tindran lloc les activitats commemoratives que s’han hagut d’ajornar amb motiu de la pandèmia.

La Casa de Cultura Marqués González de Quirós de Gandia compleix 20 anys, amb motiu d’aquesta efemèride, l’Ajuntament de Gandia ha encomanat, a través del departament de Cultura, un logotip commemoratiu al jove dissenyador gandià, Tonet Durà.

Nahuel González, regidor de Cultura, ha senyalat que “des de l’ajuntament de Gandia celebrem el 20 aniversari de la Casa de la Marquesa, la seu de moltíssims concerts, activitats, exposicions, teatres, que han marcat la història de Gandia i que ha sigut un referent en l’àmbit estatal en foment de la cultura i per això, aquesta setmana, encara amb les mesures de seguretat pertinents, farem dos activitats importants, com és la presentació del nou logotip del 20 aniversari i la penjada d’una pancarta que convida a l’aniversari de la casa i també a fomentar la cultura. Una vegada finalitze l’estat d’alarma, esperem que després d’estiu puguem celebrar com toca aquest aniversari”.

No serà fins a la tardor quan tindran lloc les activitats commemoratives que s’han hagut d’ajornar amb motiu de la pandèmia.

La Casa de Cultura Marqués de González de Quirós es va inaugurar el dia 19 de maig de 2000 després d’una llarga negociació entre els Trénor -l’aristocràtica família propietària de l’immoble-, l’entitat bancària que ostentava la gestió -en aquell moment Bancaixa-, i l’Ajuntament de Gandia.

Després de signar l’acord entre les parts i de 12 mesos aproximadament de rehabilitació, l’edifici va passar a ser el Centre Cultural de referència per als ciutadans de Gandia i de la Comarca. Durant aquests 20 anys, la Casa ha acollit esdeveniments socials i culturals de tota índole, tant els que organitza el mateix Departament de Cultura com aquells que provenen de l’efervescent iniciativa associativa, pública o privada, de la ciutat. Els seus espais han donat cobertura a la Universitat d’Estiu, a exposicions temàtiques i artístiques de primer nivell, a simposis, congressos, conferències, debats, presentacions, festivals, projeccions cinematogràfiques i, de manera prolífica, a cicles de concerts que han omplit el jardí de ritmes musicals diversos, sobretot a la primavera i a l’estiu.

El regidor delegat de Cultura a l’Ajuntament de Gandia, Nahuel González, ha mostrat la seua satisfacció per presentar el logo del 20 aniversari, “que es va encomanar abans de la crisi a l’artista i il·lustrador Tonet Durà, que segueix la línia del logo original de la Casa de Cultura fet per Toni Durà i que demostra que aquest 20 aniversari, tot i les problemàtiques que estem tenint pel coronavirus ho celebrarem d’una forma més humil, però fent que tota la ciutat reivindique el paper d’aquesta casa tan important i d’artistes com Tonet Durà, que són hereus del treball de molts altres que han fet escola gràcies en part a la Casa de la Marquesa i la nostra cultura de Gandia”.

Per a l’artista gandià, Tonet Durà, “l’encomanda del logo va ser molt especial, perquè 20 anys enrere la imatge la va fer el meu pare. Ell va voler plasmar la icona dels paons reials que campaven antigament al jardí i jo no volia perdre aquesta essència i vaig decidir fer una fusió del paó inicial amb el número 20 on el 2 representa la imatge del paó amb les plomes que són les fases de la lluna”.

Fotografia: Ajuntament de Gandia. Carola Woodward

Articles relacionats