27.7 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

La campanya itinerant “Generació D” recorrerà la Safor

● L’autobús de “Generació D” fa parada a la Safor amb jocs i activitats didàctiques, totalment gratuïts, que ajudaran a tota la seua població a potenciar la digitalització i posar fre a la bretxa digital

La flota de “Generació” D, formada per sis autobusos, es desplega per la comarca de la Safor amb la finalitat de desenvolupar i millorar les competències digitals de la seua ciutadania, aprendre a traure partit de les oportunitats de la digitalització i conéixer noves eines.

Durant el mes de juny els visitants de les diferents unitats mòbils podran posar a prova els seus coneixements en la matèria a través d’una experiència digital immersiva.

Cercadors d’internet, xarxes socials, ciberseguretat, gestions en línia… La digitalització forma part del dia a dia. Per això, aquesta experiència, pensada per a tots els públics, ofereix als usuaris multitud de recursos i orientació per al senzill desenvolupament de les seues competències digitals.

Les activitats són totalment gratuïtes i tenen una duració aproximada d’uns 30 – 40 minuts. Una experiència personalitzada i per a tots els públics. L’interior de la unitat mòbil està equipat amb tecnologia immersiva que convida a participar en una sèrie d’activitats pràctiques per a fomentar i incentivar el desenvolupament de les competències digitals.

L’experiència és completament personalitzada i s’ajusta a les necessitats de cada usuari. Per això, el visitant començarà enfrontant-se a un test autodiagnòstic que permetrà conéixer el seu nivell de coneixement digital per a després superar jocs i activitats d’allò més variades i de tots els nivells: des d’aprendre a realitzar una cerca òptima en internet, fins a fugir de les ‘fake news’, optimitzar l’ús de les xarxes socials o gestionar la identitat digital.

A més, l’autobús comptarà amb una sala de fuita en la qual els usuaris hauran de posar en pràctica l’aprés si volen resoldre el joc i aconseguir eixir de la sala. I per a aquells que vulguen aprendre de la mà de formadors professionals, en les unitats s’impartiran tallers grupals i taules redones entorn de l’actualitat digital.

El millor de tot? Què totes les activitats sumen punts. Segons el nombre d’usuaris que interactuen en l’autobús, la localitat obtindrà posicionar-se en el lloc número u del rànquing general de municipis d’Espanya. El municipi que més punts aconseguisca… tindrà un premi!

Els autobusos de “Generació D” faran parada en horari de dilluns a dijous de 10:00 a 13:30 h i de 17:00 a 20:30 h, els divendres i dissabtes de 10:00 h a 13:00 h i de 17.00 a 21:00 h en:

● Oliva – 7, 8 i 9 de juny

● Gandia – 9, 10 i 12 de juny.

● Tavernes de la Valldigna – 13, 14 i 15 de juny.

Articles relacionats