La Biblioteca Tamarit d’Oliva transforma el «deure» de la lectura en el Repte Lector de l’Estiu 2019

La Biblioteca Tamarit transforma el ‘deure’ de la lectura en el Repte Lector de l’Estiu 2019

Els xiquets i les xiquetes participants són el present i també el futur de la comunitat lectora.

Amb l’inici oficial de l’estiu, el passat 21 de juny, va començar el programa de foment lector adreçat a xiquetes i xiquets d’entre 6 i 16 anys que ofereix, un any més, la Biblioteca Tamarit, on cal inscriure’s per a poder participar.

Cada curs escolar el Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva ofereix a tots els centres educatius un programa complet, ja consolidat, de formació d’usuaris i usuàries. Amb el lema ‘Formem usuaris/es, creem lectors/es’, l’alumnat de 5 anys d’Infantil, de 2n, 4t i 6é de Primària, i de 2n d’ESO, visiten les seues sales per a conéixer com aprendre a localitzar la informació i saber com utilitzar els diferents formats en els quals es presenta la informació i amb els quals compta la biblioteca.

Així, el Repte Lector tanca aquest cicle que dóna suport a l’escola i a les famílies per a estimular el gust per la lectura entre el públic infantil i juvenil durant el període vacacional.

L’edició d’enguany titulada ‘A l’estiu tot el món viu, llig i riu’, proposa un passeig per diferents tipus de llibres amb 30 parades lectores adaptades a totes les edats i diferents nivells de lectura –de por, de poesia, de teatre, d’igualtat, sorpresa, premiats– i cada participant decidirà quina seleccionar. D’aquesta manera, els xiquets i les xiquetes s’aproximen a tota classe de llibres, coneixen la col·lecció de la biblioteca i descobreixen noves experiències lectores.

En aquesta cinquena edició, la Biblioteca Tamarit ha ideat un diari, on es farà el seguiment de les lectures per a poder aconseguir diferents objectius. Posteriorment, es presentarà una ressenya per cadascun dels reptes en què participen.

En acabar l’estiu, el 22 de setembre, finalitzarà el Repte i es valoraran els treballs presentats, que s’exposaran més tard al Museu Etnològic. En la festa gran de la Biblioteca, al voltant del 24 d’octubre, es lliuraran els diplomes i premis gràcies a la col·laboració de l’Associació de Comerciants d’Oliva. En paraules de la seua presidenta, Rosa Llopis, “és un goig fer costat a aquesta iniciativa que reforça i fomenta el gust per la lectura.”

Cal recordar que les Biblioteques d’Oliva estan adherides al moviment ‘Biblioteques Inquietes’ del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, que defensa el fet que les biblioteques del segle XXI es puguen convertir en el motor de canvi de la comunitat. Són moltes les persones i entitats que ja l’han signat, i el Servei de Biblioteques convida a la ciutadania a firmar-lo en l’enllaç http://bibliotequesinquietescv.com/va/manifest

Et Pot Interessar