21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

La Biblioteca Central reprén el cicle de conferències: “Un passeig per la Història de Gandia”

 

Aquesta nova sessió de “Història de Gandia” tindrà lloc el divendres 10 de desembre a les 19.30 h. al Saló d’Actes de la Biblioteca i es farà, tant presencialment com en streaming, a través del nostre canal de Youtube.

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la segona sessió del cicle de conferències Un passeig per la “Història de Gandia”, destinades a promoure la història, cultura i patrimoni de la ciutat de Gandia, que organitza l’IMAB Biblioteca Central, en col·laboració amb Ràdio Gandia i Telesafor.

En aquesta ocasió el tema serà “La memòria de les Germanies: del liberalisme a la Renaixença”, a càrrec de Pau Viciano.

Pau Viciano Navarro (Castelló de la Plana, 1963) és un historiador valencià, doctor en Història Medieval per la Universitat de València des de 1989 i membre del consell de redacció de la revista L’Espill. S’ha especialitzat en l’estudi de la fiscalitat reial, la fiscalitat i les finances municipals, i l’oligarquia urbana dirigent de la vila de Castelló de la Plana entre els segles XIV i XV…

Sipnosi: les Germanies foren un episodi històric que, al llarg del segle XIX, es va veure com el símbol de la lluita per les llibertats i per la defensa dels furs de València. El primer liberalisme que es veia, sobretot, una oposició al feudalisme, mentre que la Renaixença, fins i tot el seu sector conservador, valorava la revolta com un alçament valencianista. Es tractava, doncs, de la construcció d’un símbol polític i identitari que es va difondre, no sols des dels llibres d’història, sinó també des de la literatura i, fins i tot, la toponímia urbana.

La xarrada es farà presencialment i, a més, es podrà seguir en directe a través del canal de #BibliotequesGandia a Youtube en el següent enllaç: https://youtu.be/KMbQvn7Dp7w

Cartell historia de Gandia desembre

Articles relacionats