10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

La Biblioteca Central reprén el cicle de conferències: “Dones Sàvies IV”

 

Aquesta sessió del nou cicle de conferències”Dones Sàvies IV tindrà lloc el dijous 02 de desembre a les 19.30 h. a la sala d’Actes de la Biblioteca i es farà, tant presencialment com en streaming a través del nostre canal de Youtube.

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la tercera sessió del cicle de conferències”Dones Sàvies IV destinades a contribuir a la visibilitat de les dones en els camps de la ciència, la literatura, la música, la dansa i el pensament, que organitza el CEIC Alfons el Vell i l’IMAB-Biblioteques Gandia, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, CEFIRE Gandia, Campus de Gandia de la UPV i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia.

En aquesta ocasió el tema serà “Jemina Morell, pionera del turisme sostenible”, a càrrec de Lola Teruel Serrano.

Sinopsi: Jemina Morell (1832-1909) va ser una dona exploradora que va realitzar el primer viatge combinat a Suïssa en el segle XIX. La seua experiència recorrent els Alps suïssos, recopilada a través del seu llibre de viatge, va servir d’inspiració a altres empresaris d’aquesta època, en concret a Thomas Cook precursor dels paquets turístics tal com es coneixen actualment.

Entorn de la figura de Jemina Morell s’han produït documents, escrits i audiovisuals, que recreen els paisatges, patrimoni i costums com a reclam turístic, així com via perquè en prengueu coneixement, valoració i respecte.

Lola Teruel Serrano és professora i investigadora en Turisme al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. El seu interés investigador se situa en la conservació, posada en valor i dinamització turística del patrimoni natural i cultural des del prisma de la sostenibilitat amb el propòsit de millorar el desenvolupament sociocultural i econòmic de les persones i les destinacions turístiques. Aquesta dedicació li ha portat a treballar recentment en diversos països com Jordània, Tunísia i Hondures, entre altres.

La xarrada es farà presencialment amb preinscripció al Whatsapp 678837402 i, a més, es podrà seguir en directe a través del canal de #BibliotequesGandia a Youtube en el següent enllaç: https://youtu.be/mIhNtWa00U8

Articles relacionats