21.5 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

La Biblioteca Central de Gandia acull l’exposició 4:33; Silenci, pintura i nit, de l’artista Paula Menta

– La Biblioteca Central de Gandia obrirà les portes del claustre amb l’exposició 4:33; Silenci, pintura i nit, de l’artista Paula Menta

El divendres 27 de maig la Biblioteca Central de Gandia presentarà l’obra pictòrica de la jove artista gandienca Paula Menta. Aquesta mostra recull dibuixos i pintures que capturen el moment fràgil de silenci absolut que es produeix durant la nit.

L’entrada serà lliure i, per tant, gratuïta, amb la intenció de promocionar l’art jove emergent.

Aquesta iniciativa de caràcter cultural estarà disponible des del 27 de maig de 2022 fins al 2 de juny de 2022. La mostra d’art s’inaugurarà oficialment el divendres 27 de maig a les 19:30 h.

L’exposició comptarà amb dibuixos i pintures realitzats amb diverses tècniques, units per un fil conductor: La representació de la nit i el silenci. Un silenci que l’artista entén com tot i res alhora.

Un silenci possibilitador, que es converteix en ferramenta indispensable per a la contemplació. Un silenci similar al de la composició musical de John Cage titulada 4’33’. A la partitura d’aquesta peça només es llegia la paraula “Tacet”, indicant a l’intèrpret que ha de guardar silenci durant 4 minuts i 33 segons.

Durant aquell temps Cage convidava el públic que anava a veure la seua obra a reflexionar. El silenci de la nit convida els dorments i no dorments a escoltar-se a ells mateixos.

Un dels principals objectius de Paula Menta és crear imatges capaces de generar dubtes i tensar la mirada de l’espectador, en aquesta mostra utilitza el silenci com a eina per crear escenaris que semblen estar buits, en pausa, amb una tensió continguda gairebé cinematogràfica. Mentre en uns quadres es captura el fet de pernoctar, l’exterior, la intempèrie i l’obscuritat com vel de la realitat, en altres es parla del dormir, l’interior, els llençols i el refugi.

Articles relacionats