14.1 C
Gandia
Dimecres, 29 març, 2023

La Biblioteca Central continua amb el nou cicle de conferències: Un passeig per la “Història de Gandia”.

La Biblioteca Central continua amb el nou cicle de conferències: Un passeig per la “Història de Gandia”.

La huitena sessió, “Quan anaven a l’estraperlo”, tindrà lloc el divendres 17 de maig a les 19.30 h. a la Sala d’Actes de la Biblioteca Central.

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la huitena sessió del nou cicle de conferències Un passeig per la “Història de Gandia”, destinats a promoure la història, cultura i patrimoni de la ciutat. Les conferències, dividides en 8 temes diferents, es realitzaran amb una periodicitat mensual, un divendres al mes, i comptaran amb la col·laboració d’experts en cadascuna de les matèries escollides.
En aquesta ocasió el tema serà “Quan anàvem a l’estraperlo”, a càrrec de Victor Labrado.

Quan anàvem a estraperlo és un testimoni extraordinari de la lluita per sobreviure, de la picaresca dels pobres per burlar l’autoritat i guanyar-se el pa de cada dia. Amb un estil despullat, directe i vibrant, a mitjan camí entre la novel·la d’aventures i la crònica, Víctor Labrado reconstrueix la memòria d’un temps duríssim: del final de la segona República a la immediata postguerra, quan a la misèria i la fam calia sumar la repressió franquista. Dalt d’una bicicleta i escapant sempre de la guàrdia civil, el jove protagonista de la novel·la recorre pobles i ciutats entre València i Alacant carregat d’arròs, blat, oli o sardines. En una època de racionament dels aliments bàsics i de restriccions de tota mena, anar a l’estraperlo era una de les poques sortides dignes.

Toni Ordiñana, coordinador de les biblioteques, ha destacat: “L’objectiu d’aquestes xarrades és donar a conéixer la història i el patrimoni de Gandia” i convida a assistir-hi a qualsevol interessat en el tema.

Articles relacionats