20.9 C
Gandia
Dijous, 18 agost, 2022

La barana de la Platja de Bellreguard no és la de la platja de la Kontxa però es la nostra

– Reflexió oberta d’Àlex Ruiz, Alcalde de Bellreguard a les xarxes socials

L’Alcalde comença la seua reflexió assenyalant:

Evidentment no és la barana de la platja de la Kontxa de Donosti, la nostra barana és molt més austera. Però com sembla que la qüestió és esperar a veure què fas per malparlar-ne, del que siga, doncs m’agradaria dir alguna cosa. 

Les obres de reparació del passeig marítim que li pertoquen a l’Ajuntament ascendeixen a la quantitat de 440.000 €. Sent les principals intervencions:

– Refer el muret perimetral del passeig amb formigó (i no de blocs). Segons s’ha rematat en les zones executades per Costes als accessos 3 i 4.

– Construir totes les plataformes de fusta realitzades l’estiu passat i que desaparegueren amb la borrasca

– Canvi de la instal·lació elèctrica del passeig que s’hi troba danyada i reparada de manera provisional.

Eixos 440.000 €, dels quals no disposa l’Ajuntament, foren sol·licitats a la Generalitat. Dintre de la línia d’ajudes que obriren per finançar els danys de Glòria. Fins al dia de hui cap notícia més.

Veient el “panorama” que el finançament no arribaria i un cop alçada la suspensió de terminis decretada per l’estat d’alarma. Decidírem (o millor dit, vaig decidir, perquè no hi haja suspicàcies) encomanar-li a l’arquitecte municipal. Que donara una solució provisional per la seguretat dels vianants davant possibles caigudes en algunes zones del passeig.

16 empreses es presentaren a la licitació. A 8 d’elles se’ls requerí solucionar la documentació presentada (segons disposa la llei i a qui s’ha de donar 5 dies hàbils per solucionar). Un cop solucionada aquesta qüestió. 3 empreses havien presentat una oferta amb “baixa temerària. Pel que se’ls va donar 5 dies hàbils perquè justificaren aquesta baixa. Finalment foren descartades i adjudicada l’obra a la següent empresa que feia una millor oferta. Que s’adjudicà per un import d’uns 38.000 €.

En total, quasi un mes de retard de la data en què estava previst instal·lar-se. Torne a dir, després de l’alçament de la suspensió dels terminis administratius per l’Estat d’Alarma.

Abans de continuar vull agrair totes les persones que han format part d’aquesta qüestió. Larquitecte municipal, el personal administratiu municipal i l’empresa adjudicatària. Que ha demostrat una gran serietat en el procés administratiu i en l’execució del treball.

Sempre que prens una decisió tens els “però”. Però si és molt alta. Però quin desgavell si serà provisional. Però si és negra i no blanca. Però si en dos dies estarà podrida perquè és de ferro.

I per altra banda estan les persones que jutgen sense visceralitats. Aquelles que pensen que no es refaça el mur i menys de formigó. Que el passeig ha guanyat i no sembla tan “dur”. Que dona gust seure a una terrassa i veure la mar.

El que està clar és que no és la barana de la Kontxa, que és de ferro i du ací des de 1910. Però igual es podria convertir en una icona de la platja, si realment se l’estima.

Articles relacionats