17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

LA BANDA D’ADOR GUANYA EL CERTAMEN DE BANDES DE MÚSICA DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

 

– El dissabte, 11 de desembre, la veterana formació adorera aconseguia el 1r premi i la menció d’honor en la tercera secció del Certamen de Bandes de Música que organitza la Diputació de València en la seua 44a edició

Una convocatòria que s’arrossegava des de 2020, que es va ajornar per la COVID-19 i que ha obligat els organitzadors a reduir el nombre de participants per secció.

Per la qual cosa, la banda que dirigeix Manuel Godoy ha competit solament contra dues formacions, la Societat «La Tropical» de Benigànim i l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís de València.

Les obres que han delectat el públic assistent a l’Auditori del Palau de les Arts han estat Dolça memòria, del compositor José R. Pascual Vilaplana, pasdoble que el mestre de Muro del Comtat va escriure a la memòria de Xelo Pellicer Momparler i també a la seua filla Liliana Requena Pellicer, fallera major de Gandia l’any 2013.

En segon lloc, l’obra obligada de l’esmentat certamen: La festa de les falles, de Ferrer Ferran. Aquest poema simfònic està dedicat a tots els amants de la festa de les falles. En ella es fa un recorregut pels distints escenaris de la festa, des de la ‘plantà’ fins a la ‘cremà’, tot recreant-lo amb el folklore faller.

Finalment, i com a obra lliure, High Flight de Joseph Turrin. Aquesta composició va ser encarregada per les Forces Aèries dels Estats Units i està dedicada als pilots nord-americans que van combatre a la Guerra Civil Espanyola (1936-1939).

La banda d’Ador va aconseguir 92,33 punts d’un màxim de 100 que li han permés erigir-se en la guanyadora del certamen.

Enguany, a més de comptar amb un tribunal de reconegut prestigi internacional, s’han canviat els criteris de puntuació: deu apartats distribuïts en dues grans seccions, sonoritat i tècnica.

Ateses les dificultats derivades de la pandèmia que els han obligat a assajar en condicions molt desfavorables, gràcies a l’esforç i dedicació dels músics, de la directiva, i al bon fer, als coneixements i a la passió que infon el director Manuel Godoy, la banda d’Ador ha tornat a demostrar la seua vàlua en una competició bandística que sempre ha tingut com a referent màxim la dignificació de les nostres bandes i la vertebració sociocultural del País.

Articles relacionats