31.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

La 6a Edició de “Gandia Pride. Orgull Gandia” compta amb 21 activitats

• Gandia presenta un amplia programació amb 21 activitats per a celebrar la 6a edició de ‘Gandia Pride. Orgull Gadia

• L’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia posarà en marxa diverses accions reivindicatives per la ciutat de Gandia i a través de les xarxes socials i col·laborarà amb diversos col·lectius LGTBI+ i associacions locals (CLGS, Dret a Ser, Consell dels Joves de Gandia i Poliqroma) per a organitzar 21 activitats destinades a reivindicar la diversitat en totes les seues vessants.

• Juana Navarro, regidora delegada del departament: “Aquests projectes són també pedagògics, ja que ens mostra com és de diversa i complexa la nostra societat, en la que és fonamental respectar les persones independentment de les seues orientacions sexuals; on els drets humans han d’estar per damunt de tot, on es respecten els valors i es desenvolupe mesures per a potenciar la inclusió de tots i totes. Perquè la diversitat és una característica humana, una forma de veure el món i de viure la vida”.

• Ximo López, president del de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS): “Des del nostre col·lectiu mostrem la total col·laboració amb la regidoria d’Igualtat i Diversitat perquè Gandia siga una ciutat cada dia més lliure, diversa i igualitària”.

• David Valiente, president del Consell de Joves de Gandia: “Encara queda molt per fer en matèria LGTBI+”.

La regidora delegada d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, acompanyada dels representants del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS) i l’associació trans. Dret a Ser Gandia, Ximo López i Maria Rico, respectivament, junt amb el president del Consell dels Joves de la ciutat, David Valiente, ha presentat davant els mitjans de comunicació els projectes que aquest departament, en col·laboració amb les diverses associacions LGTBI+, han programat per a celebrar la 6a edició del ‘Gandia Pride. Orgull Gandia’ de cara al Dia de l’Orgull, esdeveniment internacional que es festeja el 28 de juny.

Així, Navarro ha destacat “el compromís de l’Ajuntament de Gandia en la defensa dels drets de les persones LGTBI+ i en la promoció de la igualtat” amb l’aposta per aquests projectes, que, a més de tindre una dimensió artística i cultural, també destaquen per ser “pedagògics, ja que ens mostra com és de diversa i complexa la nostra societat, en la que és fonamental respectar les persones independentment de les seues orientacions sexuals; on els drets humans han d’estar per damunt de tot, on es respecten els valors i es desenvolupe mesures per a potenciar la inclusió de tots i totes. Perquè la diversitat és una característica humana, una forma de veure el món i de viure la vida”.

Respecte als diversos col·lectius que han col·laborat en l’execució de les activitats programades per a l’Orgull (CLGS, Consell dels Joves, Dret a Ser i Poliqroma), la responsable de Diversitat ha subratllat que són “molt importants per a la nostra societat per la tasca social que realitzen, sent un suport i una ajuda per a tota la ciutadania”.

D’altra banda, els diversos representants dels col·lectius LGTBI+ han explicat les respectives activitats que han planificat per a col·laborar en el ‘Gandia Pride. Orgull Gandia 2021’. En aquesta línia, López ha mostrat la “total col·laboració del col·lectiu CLGS amb la regidoria d’igualtat i Diversitat perquè Gandia siga una ciutat cada dia més lliure, diversa i igualitària” i Valiente ha reivindicat “el treball que encara queda per fer en matèria LGTBI+”.

Les accions reivindicatives que l’Ajuntament de Gandia durà a terme per a celebrar l’Orgull són les següents:

• Col·locació de banderes per diferents carrers de la ciutat;

• Difusió a través de xarxes socials d’un vídeo explicatiu de les activitats que s’han preparat per a l’Orgull;

• Il·luminació amb colors de l’arc de Sant Martí a diverses façanes d’edificis representatius de Gandia;

• Desplegament de bandera LGTBI+ a la façana de l’Ajuntament i de l’edifici Tossal (àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives) elaborades amb punt de ganxo per i que forma part del projecte ‘Tejiendo Sororidad’, una iniciativa portada endavant pel col·lectiu de ‘Bolivianitas’.

Pel que fa a la programació conjunta entre el consistori i les diverses associacions, del 8 al 28 de juny es realitzaran 21 activitats culturals, lúdic-festives, educatives i reivindicatives organitzades per diversos àmbits de la ciutat com el cultural, comercial o educatiu, que estaran dirigides tant al públic infantil (compta comptes i jocs) com famílies i centres educatius de Primària de Gandia:

• Exposicions de pintura i fotografia (Consell dels Joves de Gandia i àrea d’Igualtat).

• Projeccions de Cine Pot (departament de Cultura) i curtmetratges del MOGA (Poliqroma associació).

• Concerts de música amb artistes importants (Consell dels Joves de Gandia).

• Concurs de transvestisme (Consell dels Joves de Gandia).

• Presentació de llibres i activitat de ‘Tejiendo Sororidad’ (àrea d’Igualtat, Dret a Ser) a la Biblioteca Central.

• Recital de poesia a la Plaça Major organitzat per Saforíssims Societat Literària.

• Curs d’autodefensa (àrea d’Igualtat).

• Concurs de Comerç al Centre Històric al millor aparador decorat amb motius de l’Orgull (àrea d’Igualtat).

• Punt violeta a l’Alqueria Laborde amb material de conscienciació i prevenció de la violència de gènere i lgtbifòbia.

Per a finalitzar l’àmplia programació, el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull, la Plaça Major acollirà un acte institucional de l’Orgull LGTBI+, on es penjarà la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí i es llegirà un manifest reivindicatiu.

Articles relacionats