JUAN COTINO DIU A L’AUDIÈNCIA NACIONAL QUE «MAI HE ROBAT»

«Quan u fa qualsevol gestió en la vida, un pot fer coses malament, però no he robat en la meua vida ni he permès que ningú en el meu consentiment robara», ha destacat.

El Jutjat Central d’Instrucció número 5 ha citat Cotino i la resta d’acusats perquè recullen des de les 9.00 hores la interlocutòria, en què s’asseu a la banqueta a 23 persones físiques i tretze jurídiques com a responsables civils en esta peça del ‘cas Gürtel’, oberta per la contractació de la xarxa liderada per Francisco Correa per a instal·lar les pantalles i la megafonia que cobria el recorregut del Pontífex. El capitost de la trama també ha acudit que li fora notificat l’escrit però no ha volgut fer declaracions.

El jutge José de la Mata va fixar fiances que superen els 200 milions d’euros per a assegurar les responsabilitats pecuniàries que puguen declarar-se en una sentència condemnatòria. En concret, la caució de Cotino ha pujat a 4,38 milions; la de Gimeno a 11,47 milions; la de Correa a 15,62 milions; les de Crespo i ‘El Bigotes’ a 15,29 milions i la de Blanco Balín es queda en 10,33 milions d’euros.

A més, el grup del capitost de la Gürtel va complimentar amb regals a Cotino, que, per exemple, va rebre a través d’Orange Market una jaqueta de la marca Milano valorada en 375 euros; i a García Gimeno, que va aconseguir peces de vestir per import de 3.550 euros i un vehicle Minicooper valorat en més de 30.000 euros.

Josep Alandete, candidat a l’alcadia per Compromís Més Gandia Unida,  ha votat este matí a les 10.30 h, al col·legi electoral de l’Ajuntament