15.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

José Manuel Prieto, l’alcalde, nou líder del PSPV-PSOE de Gandia

• Prieto recull en el partit el testimoni de la ministra Diana Morant en un emotiu acte que va omplir els jardins de la Casa la Marquesa amb la presència de la societat civil gandiana

• Es conforma una àmplia i representativa Executiva formada per 70 membres amb moltes cares noves i experts que s’han incorporat per a ajudar els socialistes a liderar la ciutat

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, és des d’ahir el nou líder del PSPV-PSOE de Gandia, prenent el relleu de la ministra de Ciència i Innovació, anterior alcaldessa de la ciutat i secretària general dels Socialistes de Gandia, Diana Morant, després de rebre el suport unànime dels militants del partit a la nova Comissió Executiva Local, en una assemblea extraordinària que va es va celebrar en els salons de la Casa de Cultura.

Posteriorment, Prieto i Morant van protagonitzar un emotiu acte en forma de diàleg on van recordar moltes de les vivències que han viscut junts en política i pel que fa a la gestió municipal. Un acte massiu que va omplir de gom a gom els jardins de la Casa de la Marquesa, i que els Socialistes de Gandia van voler compartir amb tota la societat civil gandiana, la qual va correspondre.

Jose Manuel Prieto secretari general PSPV Gandia
fotografia N. Francés

L’acte també va comptar amb la presència dels exalcaldes socialistes de Gandia Pepa Frau i José Manuel Orengo; el secretari autonòmic de Promoció Institucional, Comunicació i Prospectiva, el gandià Alfred Boix; el secretari general del PSPV de la Província de València, Carlos Fernández Bielsa; el secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, així com una nodrida representació de càrrecs orgànics i institucionals de la comarca.

Prieto va recordar que forma part del Partit Socialista des dels setze anys, sent la primera vegada que té l’oportunitat de dirigir el PSPV-PSOE de Gandia. “Arreplegue el testimoni dels governs socialistes i progressistes en la nostra ciutat, sense els quals no s’entén la transformació de Gandia”, va recalcar.

El nou secretari general també va posar de manifest que “els gandians saben que som una certesa i que estem obligats a donar-los certeses, perquè per a nosaltres Gandia és Capital. I això vol dir que Gandia és el primer, per damunt de tot. I, ara, vivim l’arribada més gran d’inversions de la història democràtica, precisament per la tasca feta durant els últims set anys”.

Prieto va remarcar que “aquest és el projecte polític que venim a renovar davant la ciutadania, especialment en un moment de dificultat i després d’haver alçat un ajuntament de la ruïna, i d’haver gestionat una pandèmia i, ara, els efectes d’una guerra”, afegint que “estem disposats a deixar-nos la pell pels gandians com ho hem fet fins ara. Per això, hem de liderar aquesta recuperació i enfortir el nostre projecte polític, que vol dir enfortir el projecte de tota Gandia”.

Jose Manuel Prieto secretari general PSPV Gandia 1

Per la seua banda, la ministra Diana Morant va destacar que “en 2015 em vaig convertir en la persona més jove en ocupar l’alcaldia de Gandia i en 2019 en la persona més jove en guanyar unes eleccions. Ara, ja no sóc la persona més jove en ocupar l’alcaldia de Gandia. I, estic segura que en maig de 2023, no seré la persona més jove en guanyar les eleccions a la nostra ciutat, perquè ho farà José Manuel Prieto”. Morant va confessar que quan el president del Govern, Pedro Sánchez, la va convertir en ministra li va preguntar com quedava Gandia, i li va contestar “que quedava en les millors mans”.

La ministra del Govern d’Espanya també va assenyalar que dels 41 anys que té, porta onze dedicats a la política pràcticament local, fins als últims mesos. “Ací, ho he aprés tot. Primer, en l’oposició vaig aprendre el que no s’havia de fer en política, quan es va utilitzar el poder per abusar d’ell. Després, com a alcaldessa, vaig tindre l’oportunitat de començar a construir una il·lusionant etapa en companyia de la ciutadania de Gandia”, va indicar.

Morant també va apuntar que “Gandia es va tornar a alçar i ho vam arreglar, perquè vam dir que veníem a arreglar-ho. La ciutadania va entendre totes les decisions difícils, de tal manera que vam revalidar la seua confiança en 2019”.

UNA NOVA EXECUTIVA ÀMPLIA I DIVERSA, PER A UN PARTIT UNIT

El nou líder dels Socialistes de Gandia, José Manuel Prieto, ha volgut configurar una Comissió Executiva Local àmplia, diversa i representativa de tots els sectors i barris de la ciutat, conformada per 70 membres. “Es tracta d’una Executiva on tothom té una tasca concreta i sense un minut a perdre a partir d’ara, perquè estem en el moment més transcendent dels últims anys no per al Partit Socialista, sinó per a Gandia. Un moment on ens ho juguem tot, en el qual no podem malbaratar tot el talent de les persones. Així, hem introduït moltes cares noves de persones inquietes i expertes en diverses matèries que s’han incorporat a un partit unit que està per a ajudar-nos a liderar la nostra ciutat”, va explicar.

COMISSIÓ EXECUTIVA LOCAL PSPV-PSOE GANDIA

PRESIDENTA: Liduvina Gil Climent.

SECRETARI GENERAL: José Manuel Prieto Part.

VICESECRETÀRIA GENERAL CIUTAT DE LES OPORTUNITATS I SECTORS ESTRATÈGICS: Cristina Bataller Prado.

VICESECRETARI GENERAL D’ORGANITZACIÓ I ADMINISTRACIÓ: Adrián Vila Flores.

VICESECRETÀRIA DE COMUNICACIÓ I PORTAVEU: Anna Blanco Beneyto. Comunicació: Pep Morant Sequí. Comunicació Digital i Campanya 3.0: Andrea Verdeja Yerbes. Premsa i Relació amb els Mitjans de Comunicació: Josep Manuel Alfaro Peiró. Imatge i Campanyes: Rafa Andrés Faus.

VICESECRETARI D’ACCIÓ POLÍTICA: Andrés Bertó Peret. Estratègia i Acció Electoral: Rafa Escolano Mascarell. Estudis, Anàlisi i Prospectiva. Base de Dades: Sebas Gálvez García. Nacionalitats: Miguel Burgos Figueroa. Programa de Govern: Maite Alonso Miralles. Mobilització, Casa del Poble i Distribució de Materials: Blai Peiró Moragues. Formació: Héctor Giner González. Secretari de Relacions amb la Militància: Agustí Bastos Fayos.

VICESECRETARI DE TERRITORI I BARRIS: Paco Ferrer Peiró. MarxuqueraAlberto Roig Martínez, Teresa Miralles Orchillés. Beniopa-Santa Anna: Luisa Climent Mascarell, Rosa Císcar Millet. Roís de Corella: María José Vidal Morant, Juan Bautista Blay Gómez. Centre Històric: JÁngel García Aranda, Gracia Varó Gavilá. Benipeixcar: José Juan López Argumánez, Rafael Vizuete Gómez. Corea: Matías Barchín Salcedo, Neus Giner Pertegás. Raval: Toni Orengo Pastor, Ángeles Oltra Sanjuán. El·líptica: José Luis Calafat Monzó, Carmen Gregori Abad. Grau i Platja: Marcel·lí Pérez Martínez, Pepa Palonés Pérez.

VICESECRETARI D’ADMINISTRACIÓ: Jesús Ribes Romero. Gestió Interna: Josefina Seguí Grau. Assessoria Jurídica: Patricia Buigues Frasquet.

VICESECRETÀRIA D’IGUALTAT: Ángela Penadés Faus. Participació i Teixit Associatiu: Carlos Penadés Faus. Igualtat i Feminisme: Maria Verdeja Yerbes. Diversitat, LGTBI, Drets i Llibertats Públiques: Esther Gallego Ruiz. Acció Social, Col·lectius Socials, Diversitat Funcional i Dependència: Ricard Moncho Giner. Gent Gran i Envelliment Actiu: Carmen Mas Ribes. Educació, Infància i Ampes: Arantxa Puertas Buigues. Cultura: Joana Estruch Oltra. Tradicions i Festes: Lluís Moncho Gavilá. Salut i Ciutat del Benestar: Rosana Climent Camarena. Esport, Oci i Hàbits Saludables: Neus Giner Pertegás. Societats Musicals: Fede Boscà Bañuls.

 VICRESECRETARI DE CIUTAT DEL TALENT I RETENCIÓ DEL TALENT: Blai Soler Ferrer. Model Econòmic, Sectors Productius i Universitat: Óscar Morant Martínez. Infraestructures, Mobilitat i Model de Ciutat: Juanjo Moragues Terrades. Emprenedoria, Recerca, Economia Social i Ocupació: Vicenç Almenar Ferré. Model de Ciutat, Territori, Sostenibilitat, Mobilitat i Agenda 2030: Paco González García. Turisme i Serveis: Amparo Miret Escrivá. Comerç: Cristina Morant Aracil. Agricultura i Sector Primari: Alberto Roig Martínez.

 VICRESECRETARI DEL CONSELL INSTITUCIONAL I PORTAVEU AJUNTAMENT DE GANDIA: Vicent Mascarell Tarrazona. Consell Institucional: Carmen Fuster MolláMiguel Ángel Picornell Canut, Liduvina Gil Climent, Lydia Morant Varó, Salvador Gregori EscriváAmparo Victoria Soler, Nacho Arnau LorenteJuana Navarro Blasco i Inma Rodríguez Calderón.

Articles relacionats