19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Guardamar de la Safor acull la conferència “40 anys de l’Estatut d’Autonomia”

 

– La conferència serà desenvolupada per Joan Baldoví, Diputat al Congrés Espanyol i Enric Morera, actual President de les Corts Valencianes, ambdós pertanyen a Compromís.

– La conferència serà el pròxim divendres, 6 de maig, a les 20.00 h en el saló d’actes de l’Ajuntament Guardamar de la Safor, i està organitzada per Compromís Safor-Valldigna.

Conferencia guardamar de la Safor

Guardamar de la Safor comptarà amb dos experimentats polítics que van veure nàixer l’Estatut d’Autonomia pel que van lluitar en la recerca de l’autogovern per part dels valencians. Des de la seua posició, de segur, donaran una seriosa reflexió de l’avanç que va suposar per a la descentralització, amb la mancança que encara hi ha de competències, tan necessàries com les que es pateixen en aquests temps com són les derivades de la demarcació de costes, per tal d’atendre les ruïnoses conseqüències dels temporals que pateixen en el litoral, especialment a la Safor.

Sense oblidar l’infrafinançament que ha suposat tindre competències a les quals no se’ls ha dotat del suficient suport pressupostari per part del Govern Central.

Enric Morera i Català

La seua militància política va començar en 1981, dins del PNPV, en 1983 va ser un dels fundadors de la Unitat del Poble Valencià.

Des de 1985 a 1987 va ser secretari general de Joves d’UPV. De 1990 a 1994 va ser funcionari de la Comissió Jurídica del Parlament Europeu. En 1996 va entrar en l’Executiva d’UPV, i va ser un dels responsables de la formació de la coalició electoral UPV-Bloc Nacionalista, que donaria pas a la formació del Bloc Nacionalista Valencià, del qual va ser secretari d’organització fins al Congrés Fundacional de la formació.

Va ser candidat pel BLOC a l’alcaldia de València en 1999, així com membre de la candidatura al Parlament Europeu en la coalició liderada per Convergència i Unió en la qual també participaven el BLOC i PSM.

En el III Congrés del BLOC, celebrat en 2003, va ser elegit secretari general de la formació. L’abril de 2004 va ocupar un escó d’eurodiputat. El gener de 2006 va ser reelegit secretari general del BLOC amb el 85% dels vots, la xifra més alta mai aconseguida per un secretari general tant de la UPV com del BLOC.

En les eleccions a les Corts Valencianes de 2007 va ser número dos en la candidatura de Compromís pel País Valencià sent elegit com a diputat. En les següents eleccions de 2011, va anar el candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana la Coalició Compromís

En les eleccions autonòmiques de 2015, va concórrer com a número 2 per la circumscripció de València en la llista de Compromís, i el mes de juliol va ser investit president de les Corts Valencianes.

Joan Baldoví i Roda

Militant del Bloc Nacionalista Valencià partit amb el qual va ser alcalde de Sueca entre 2007 i 2011. És diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats des de les eleccions generals espanyoles de 2011 ocupant un escó per València. En les Eleccions generals d’Espanya de 2019 va ser cap de llista per la circumscripció de València de Més Compromís, i és un dels polítics més valorats de l’arc parlamentari espanyol.

Articles relacionats