24.7 C
Gandia
Divendres, 1 juliol, 2022

Jornada de Coordinació entre Policia Local i Serveis Socials per la nova llei del menor

– La Mancomunitat de Municipis de la Safor organitza una jornada de Coordinació Policia Local-Serveis Social per la nova llei del menor

Els Serveis Socials d’Atenció Primària de la Mancomunitat de Municipis de la Safor ha organitzat una jornada sobre la intervenció que es porta a terme en l’àmbit municipal en el camp dels menors, tant per part de l’equip de professionals dels Serveis Socials com per part dels policies locals dels municipis mancomunats.

Segons la nova llei del menor (26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la infància i l’adolescència – DOCV núm. 8450, de 24 de desembre de 2018), les entitats locals (Mancomunitat) són les competents per a exercir les funcions en matèria de protecció, prevenció i detecció de les situacions de desprotecció infantil, intervenció en les situacions de risc, intervenció en l’àmbit familiar, seguiment dels acolliments familiars que es fan, etc.

Les situacions de risc i desprotecció infantil constitueixen una realitat complexa i heterogènia que, a més, es manifesta amb diferents nivells de gravetat que requereixen respostes diverses.

En alguns casos és suficient amb la notificació per a activar la intervenció de les institucions i professionals competents en la matèria. Però hi ha d’altres en què la intervenció necessitarà l’actuació coordinada de professionals dels diferents àmbits: educatiu, social, policial, sanitari…

A més, en determinades ocasions, la urgència del cas requerirà que les actuacions d’atenció immediata s’anteposen a les de notificació o, almenys, se superposen.

La Policia Local, per la seua proximitat a la població, és la primera línia de resposta davant qualsevol contingència que es puga produir. Donar una resposta adequada i de qualitat és fonamental per al bon progrés del cas.

Per tant, l’establiment de fórmules de coordinació àgil i de treball en xarxa que garantisquen l’eficàcia de les actuacions. Als Serveis Socials de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, hi estan adherits 25 municipis de la comarca, i per aquesta raó és molt necessari l’aplicació d’uns protocols de treball que asseguren una resposta homogènia i d’acord amb la nova llei del menor.

Amb l’objecte que puga acudir el major nombre d’agents possible, s’ha programat un calendari de quatre jornades de treball, que tindran lloc els dies 12 i 19 de maig, i 2 i 9 de juny a la seu de la Mancomunitat. El contingut serà el mateix en totes elles i es pot inscriure tot el personal que forma part del cos de la Policia Local dels municipis que pertanyen als Serveis Socials de la Mancomunitat de Municipis de la Safor (cada agent en una única data).

Articles relacionats