21.5 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

JORDI ARACIL, GUANYADOR DEL VIII CONCURS DE PEBRERA FARCIDA D’OLIVA

 

• El segon premi va recaure en les pebreres cuinades per Paquita Cardona

• El regidor de Turisme, Kino Calafat, va anunciar que la pròxima edició es farà a l’agost

El huité Concurs de Pebrera Farcida d’Oliva, celebrat aquest dissabte al Mercat Municipal i organitzat per la regidoria de Turisme, ja compta amb el seu guanyador: Jordi Aracil.

Oliva concurs pebrera farcida 1

El guanyador va rebre el diploma acreditatiu de l’alcaldessa  d’Oliva, Yolanda Balaguer, i del regidor de Turisme, Kino Calafat. El segon premi atorgat per la vicealcaldessa d’Oliva, Ana Morell va ser per a les pebreres cuinades per Paquita Cardona.

El primer premi va aconseguir un cap de setmana a Oliva Nova Golf Resort mentre que la segona classificada va guanyar un sopar per a dues persones en un restaurant de la ciutat. Tots els participants van rebre un detall d’agraïment i un davantal exclusiu amb el logotip del concurs.

Sabor, presentació i elaboració van ser alguns dels factors que es van tindre en compte per a valorar els plats de les persones que hi van participar. El jurat del huité Concurs de Pebrera Farcida va estar integrat per la presidenta de l’Associació de Gastronomia d’Oliva GastrOliva, Mapi Barreres; Cova Morales, editora del blog ‘comoju.es’; Ramona Pérez, presidenta de la Federació Falles d’Oliva i Sergio Escrivà, cuiner professional, que van ser els encarregats de seleccionar les millors receptes de pebrera farcida.

L’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, va insistir en la importància de la preservació d’aquest plat tradicional d’Oliva perquè no es pega i arribe a les generacions futures.

Per la seua part, Kino Calafat, regidor de Turisme, va agrair la participació i presència de tots en aquest concurs que “un any més ha demostrat la importància de valorar els nostres productes i la cultura gastronòmica dels nostres avantpassats, per això es treballa i es treballarà per a promoure la participació en la joventut”. A més, va anunciar que “la pròxima edició es farà a l’agost, en plena temporada de la pebrera”.

Com a novetat, enguany el públic va poder adquirir pebreres farcides a un euro la unitat; encara que, les previsions es quedaren molt curtes i les 200 pebreres van ser repartides en menys de deu minuts pels alumnes del Taller d’Ocupació “Oliva Ciutat Comtal”.

Tot i que, per les previsions climatològiques, es van suspendre algunes activitats de la XIV Mosta Gastronòmica, el Concurs de Pebrera Farcida com sempre va ser un gran èxit.

Articles relacionats