JOAN BALDOVÍ ÉS EL LÍDER MÉS VALORAT EN EL BARÒMETRE DEL CIS

.

El sondeig del CIS manté al PP destacat en primer lloc amb un respatler electoral del 32,5% i un avantatge de 9,4 punts respecte al PSOE, que marca un 23,1% i és l’únic dels grans partits que puja des dels comicis del 26 de juny.

El PP apareix com a primera força en estimació de vot, amb un respatler calculat del 32,5%, vuit desenes per sota del que va aconseguir en les generals de juny però de nou per sobre del seu resultat de desembre. El seu avantatge sobre el PSOE es queda en 9,4 punts un punt menys que en les urnes perquè els socialistes registren una lleugera pujada: el CIS li calcula un 23,1%, mig punt per sobre del seu resultats el 26J.

La tercera plaça és para Units Podem i les seues confluències (En Comú, En Marea i A la Valenciana), que segons el CIS sumen un suport del 19,6%, per sota del 21,1% que van aconseguir en les generals de juny. A l’àmbit valencià la coalició A la Valenciana (Compromís, Podem i EUPV) perd el 20% del seu suport respecte de les eleccions de juny.

L’enquesta reflecteix també que a Catalunya puja Esquerra fins al 2,9% (quasi tres desenes més que en les urnes) i Convergència baixa fins a l’1,7% (quatre desenes menys que el 26J). Per la seua banda, el PNB es manté en l’1,2% i Bildu puja una desena fins al 0,9%.

Presenten en el Congrés dels Diputats un informe sobre l’empobriment valencià