14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Javier de Lucas parlarà a Gandia sobre els Drets Humans

Nahuel González, regidor delegat de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania de Gandia, i Josep Ramon Millet, responsable de l’ONG gandiana Globalmón, han presentat a propera activitat de les jornades Educa Sòlid, la conferència “Serveixen per a alguna cosa els Drets Humans?“, que tindrà lloc el 9 de novembre a partir de les 19 hores a la sala d’actes del Centre Associatiu Joan Climent.
La presentació de la conferència anirà a càrrec de Josep Ramon Millet i en ella intervindran Javier de Lucas, director de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDHUV), i el regidor de responsabilitat Social de l’Ajuntament de Gandia, Nahuel González.
El regidor ha explicat que l’objectiu del cicle de xerrades Educa Sòlid és conscienciar la ciutadania en general sobre les problemàtiques actuals en matèria social, mediambiental i de gènere. “Serà una de les conferències més importants que s’han realitzat a la ciutat” va afirmar González, qui afegia que durant la mateixa, s’abordaran assumptes com les crisis de refugiats, els moviments migratoris provocats per les guerres o l’augment de la xenofòbia i el racisme.
Finalment, l’edil ha agraït el treball de Globalmón i altres entitats que “ajuden a canviar aquesta societat i a educar-la cap a una societat més justa i igualitària”.
Josep Ramon Millet ha incidit en que “per a nosaltres és fonamental l’educació en valors. Hem aconseguit que vinga a Gandia Javier de Lucas, una de les persones més reputades en l’àmbit dels Drets Humans”. “Aquest any es compleixen 70 anys de la declaració dels Drets Humans. Una declaració que recomane llegisca tothom“.
Sobre de Lucas, Millet ha recordat que és Catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Política de la Universitat de València, fundador i actual director de l’Institut de Drets Humans de la UV. Ha estat president de CEAR (Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat) 2008-2009 i membre de la comissió de seguiment del Pla nacional de drets humans (2009-2012). Ha estat director del Col·legi d’Espanya a París del 2005 al 2012.

Articles relacionats